Ковельчанин загинув від рук українських військових-«перевертнів»?

0
«Мобільну групу військових на Луганщині, поблизу Щастя, розстріляли не бойовики, а наші», – про це повідомив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука в прямому ефірі телеканалу «112 Україна». 
Ця інформація, публічно виголошена керівником державного органу містить дані про загибель ковельчанина Володимира Кияна (позивний «Тайфун»), який, зі слів товаришів, вів розслідування контрабанди на Луганшині.
Наведені Тукою нові обставини смерті бійця кардинально відрізняються від оприлюднених прес-центром АТО:
Ведуча: «Пане Георгію, то ж вже відомо хто причетний до розстрілу мобільної групи під Щастям? Ви сказали, що це, начебто, наші бійці. Чи можете підтвердити цю інформацію?»
Георгій Тука: «Підтверджую».
Ведуча: «Хто саме, можете більш конкретніше сказати?»
Георгій Тука: «Не можу, бо я не знаю хто натискав на курок».
Ведуча: «А чи можете сказати, звідки у вас ця інформація?»
Георгій Тука: «З дуже багатьох джерел. Група, яка була знищена, працювала саме по тому підрозділу, який працює на лінії розмежування в секторі біля Щастя. В групі було вже зібрано чимало інформації. Неодноразово від очільника цього підрозділу лунали погрози. Чотири дні тому був здійснений обстріл перший. На жаль, на той час ми не могли уявити, що це спроба реального знищення. Ми вважали, що це попередження діяльності групи. Щоб вони забирались геть. Сьогодні, в першій половині дня, один з дуже відомих бійців вирішив на свій розсуд зробити певні дослідження щодо версії до знищення мобільної групи. Його попереджали, але він був такий самий завзятий, як і вбитий Єндрю (волонтер Андрій Галущенко). На жаль, він був так само знищений сьогодні».
Ведуча: «Це зараз йде про військового з позивним «Тайфун»? Чи я неправильно розумію?»
Георгій Тука: «Так».
Ведуча: «Тобто ви так само підтверджуєте цю інформацію?»
Георгій Тука: «Так».
Ведуча: «Чи можете розповісти подробиці?»
Георгій Тука: «Подробиці загибелі я не знаю. Я знаю, що він на світанку взяв човна. Їх мало їхати спочатку двоє. Потім, врешті-решт, до Щастя трапилось так, що він опинився сам. Він вирішив здійснити цю перевірку на свій розсуд і, на жаль, поплатився за це життям».
Ведуча: «Розумієте у чому справа? Майже у цій порі, вчора, пан Юрій Тандіт (радник голови СБУ) виходив до нас на зв’язок і сказав, що, начебто, під Щастям в цей момент стався бій. І представники 92-ї бригади, вони вступили саме в бій з диверсійною групою. Хочу запитати, чи був у вас певний зв’язок з представниками СБУ? Чи змогли ви вже обговорити цю інформацію?»
Георгій Тука: «Був у мене зв’язок і з представниками СБУ, і з представниками фіскальної служби, і з представниками контррозвідки, і з представниками інших спеціальних підрозділів. Пан Тандіт, м’яко кажучи, помиляється, ніякого бою не було. Було елементарне знищення мобільної групи. Ніякої диверсійно-розвідувальної групи на той час на території, підконтрольній Україні, не було. Я вже отримав цю інформацію з двох джерел, у тому числі з протилежної сторони».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *