Ковельські верховоди приховують від громади розміри преміальних

0
Депутат Ковельської міської ради В’ячеслав Шава подав керівництву прокуратури Волинської області заяву про вчинення злочину. Він вказує, що міський голова Олег Кіндер протидіє йому, як обранцю громади, в реалізації депутатських повноважень, приховуючи інформацію щодо витрат бюджетних коштів.
Все почалося 13 січня 2015 року, коли В’ячеслав Шава подав на ім’я Олега Кіндера депутатське звернення, в якому просив надати завірені копії всіх рішень Ковельської міськради та її виконавчого комітету, розпоряджень міського голови, що стосуються бюджетних коштів – встановлення надбавок, доплат, компенсацій, матеріальної допомоги, преміювання всіх без винятку працівників міськради та її виконавчих органів за два останніх роки, а також отримані кошти від сектора онлайн-гемблінгу, обумовлені зростаючою популярністю так званих” найбільших ” аркадних ігор., а також отримані кошти від сектора онлайн-гемблінгу, обумовлені зростаюча популярність так званих” найбільших ” аркадних ігор.
21 січня депутат отримав письмову відповідь, яка більш схожа на відписку. Наступного дня він в приміщенні міської ради усно звернувся до мера з вимогою все ж надати копії документів у повному обсязі і, як наслідок, додатково отримав ще два розпорядження. На даний час, після спливу всіх, визначених законодавством строків для відповіді на депутатське звернення, інших запитуваних в повному обсязі документів не отримав.
«Мені відомо, що мером Олегом Кіндером впродовж 2013-2014 років видавались розпорядження на преміювання кількох посадових осіб керівного складу міської ради та її виконавчого комітету в обсягах до півмільйона гривень, що співрозмірно із обсягом бюджетних коштів, спрямованих на заохочення решти працівників апарату виконавчих органів. При цьому, окремим працівникам на відміну від решти апарату, нарахування премій здійснювалось з розрахунку до 400% посадового окладу. Подібні дії міського голови є беззаперечним підривом авторитету органів місцевого самоврядування», – говорить В’ячеслав Шава.
За словами депутата, подібні маніпуляції з бюджетними коштами у великих розмірах, що вчинялись в період Революції Гідності та героїчно-трагічних подій АТО є, безперечно, об’єктом посиленого громадського інтересу. Саме з цих підстав, враховуючи максимальну економію кожної бюджетної копійки для потреб захисту територіальної цілісності та суверенітету України, він і звертався до головної посадової особи міста по інформацію в межах наданих повноважень. Очевидно, виключно з мотивів незаконного приховування від оприлюднення особисто виданих розпоряджень про обсяги преміювання високопосадовців можна охарактеризувати протиправну діяльність градоначальника.
Відповідальність за невиконання службовою особою законних вимог депутата місцевої ради, створення штучних перешкод у його роботі, передбачена частиною 1 статті 351 Кримінального кодексу України.
У своїй заяві прокурору Волинської області про вчинення злочину депутатВ’ячеслав Шава просить невідкладно зареєструвати її в Єдиному реєстрі досудових розслідувань та розпочати досудове слідство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *