Ковельчани дали майже 35 «підакцизних» мільйонів бюджету

0

До місцевих бюджетів платники Ковельської ОДПІ сплатили майже 65,5 мільйона гривень акцизного податку з роздрібного продажу підакцизної продукції.

Зокрема, від платників акцизного податку міста Ковеля та Ковельського району надійшло, відповідно, 28,9 мільйона гривень та 6 мільйонів гривень, ‒ повідомляють у прес-службі Ковельської РДА.

Платники Любомльського та Шацького районів сплатили, відповідно, майже 25,7 мільйона гривень та 2,6 мільйона гривень, від платників Турійського  району надійшло 2,3 мільйона гривень.

За словами заступника начальника Ковельської ОДПІ Алли Антонюк,  акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів запроваджено з 1 січня цього року в рамках податкової децентралізації та одночасно скасовано збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства.

Нагадуємо, що платниками акцизного податку є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, товари, нафтопродукти, насамперед, бензин та дизельне пальне, паливо моторне альтернативне, біодизель, скраплений газ, тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *