Ковельчан застерігають від квартирних крадіжок під час відпусток

0

Із початку цього року на Ковельщині зафіксовано 62 крадіжки з осель.

Слабкість до чужого майна, яке легко може змінити свого власника, не спиняє квартирних злодіїв ні на чому, ‒ пишуть Вісті Ковельщини.

Сезон літнього відпочинку в повному розпалі, тому чимало громадян тимчасово вирушають подалі від міської «суєти» й поближче до природи — морського узбережжя, зелених лісів чи просто сільської місцевості. Нерідко їх помешкання в місті залишаються без нагляду, про що добре знають квартирні крадії і починають своє «полювання».

Стартовою точкою для зловмисників служить спостереження за відкритими на провітрювання вікнами, білизною на балконі, увімкненим світлом у квартирі.

Більшість квартирних крадіжок вчиняється шляхом злому дверних замків. При цьому переважна частина злодіїв (як дилетантів, так і професіоналів) проникають у квартиру саме шляхом простого підбору ключа. Тому двері обов’язково повинні зміцнюватися. Бажано, щоб вхідні двері була металеві, з двома  замками. Певні труднощі у злочинця викличуть і двоє  вхідних дверей: поки він вовтузиться, повз проходить сусід, зверне увагу, викличе міліцію…

Один із актуальних видів проникнення в квартиру — через пластикове вікно. Їх можна відкрити з вулиці, навіть якщо вони щільно зачинені зсередини. Кілька секунд — і злодій в квартирі. Таке вікно значно легше відкрити, ніж старе дерев’яне.

Якщо ви залишаєте квартиру на тривалий термін, не варто повідомляти про це малознайомих осіб. А сусідів, з якими підтримуються добрі стосунки, необхідно попросити звертати увагу на цілісність дверей квартири, залишити контактні телефони, куди можна зателефонувати у випадку необхідності.

Як показує практика, в будинках, де мешканці підтримують добросусідські відносини, крадіжок вчиняється менше. В першу чергу це пов’язано з тим, що мешканці знають один одного, і відразу звертають підвищену увагу на стороннього.

З кожним роком професійність «домушників» вдосконалюється, змінюються методи і способи злому, майстерно та швидко знаходяться найпотаємніші схованки у кожній квартирі. «Вполювавши» бажане, злодій спокійно покидає квартиру з награбованим. Якщо раніше рейтинг викраденого становили золото та гроші, то зараз популярність мають ноутбуки, планшети, смартфони та LED-, LCD-телевізори.

Реально ж допомогти, вважають фахівці, може тільки сигналізація. Видів її існує досить багато: віконна (реагує на звук скла, що б’ється), дверна (реагує на демонтаж дверного полотна або на відкривання дверей), кімнатна (на рух, зміна температури) та інші.

«Бути на варті власної домівки можете тільки ви, і тільки вам вибирати, яким чином гарантувати її цілісність», ‒ підсумовує видання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *