Головний комунальник Ковеля боїться, що управитель будинків «умиє руки»

На апаратній нараді у Ковельському міськвиконкомі начальник відділу комунального господарства Олександр Балак прозвітував про те, що у Ковелі відбувся конкурс по управителях житлових багатоквартирних будинків.

Відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирних будинках» та наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, до 1 липня 2016 року співвласники квартир мали особисто вирішити подальшу долю свого будинку: чи то створити ОСББ, чи то запросити керуючу фірму, яка б взяла на себе управління будинком. У тих випадках, де цього не відбулося, органи місцевого самоврядування на конкурсній основі мають призначити будинку управителя або керуючу компанію.

На засідання виконавчого комітету Ковельської міської ради 19 серпня цього року було прийнято рішення «Про проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирними будинками».

«Є відповідне рішення по призначенню управителів. Будемо сьогодні працювати з ними на предмет, щоб вони вже вступали в угоду по обслуговуванню даних будинків, оформляли документи», – рапортував Олександр Балак.

Міський голова Олег Кіндер похвалив Балака і свого «профільного» заступника Андрія Товстигу, «націливши» їх по суті на сприяння приватному капіталу – «новоспеченому» управителю, яким є товариство з обмеженою відповідальністю «К.П. «Верес».

«Олександр Сергійович, дивіться по управителях. Андрій Володимирович. Конкурс провели. Молодці! Вже напрацювання чутьлі не найкраще в Україні. І тут зараз по тих будинках, де управителі інші, де не наші ЖЕКи. Мова йде за «Верес». Давайте, нехай ЖЕКи попідтягують «хвости» по тих будинках. Дайте там листопад, чи грудень ще даже, а управителі нехай вже з першого ноль першого. Я вам нагадую, але ще раз говорю: нехай би ЖЕКи попідтягували «хвости» по тих будинках, бо і «Вересу» було б легше вступати в свої як би володіння. Подивіться», – давав «настанови» Олег Кіндер, які «попахують» корупцією.

«Добре. Подивимося, але щоб потім так не вийшло, що поприймали всі будинки по всіх конкурсах, а потім з першого приступати, а він «вмиє руки». Виграв конкурс, значить, нехай попробує як воно», – пропонував Олександр Балак.

«Як так «вмиє руки»?!» – якось сполохано спитав міський голова.

«А може бути, що хоч. То що є… Я вам серйозно кажу», – застерігав головний комунальник Ковеля, який на своєму шляху вже пройшов «Крим, Рим і мідні труби».

«Олександр Сергійович, не лякайте! Так не може бути!» – запанікував пан Кіндер.

«Я сам боюся. 23 будинки виграли. Тепер треба подивитися, як вони будуть надавати послуги», – підтвердив побоювання пан Балак.

«Давайте, запускайте помаленьку. От я говорю, щоб «Вересу» було легше, то попідтягуйте всі ті «хвости», – знову «взявся» за комунальні «рудименти» ковельський мер.

Ну, підтягувати «хвости» підлеглим, все ж не бикам хвости крутити! Комунальників начальник і підлеглих «командир» доповів також, що технічна документація на житлові багатоповерхові будинки, так і на землю під ними, готова. «Все є в наявності», – запевнив він.

Один з дописувачів на цьому сайті розкритикував Андрія Товстигу та Олександра Балака, що вони «здали» комунальне господарство міста і начебто при проведенні конкурсу на управителя будинками «проштовхували» «Верес». Мовляв, нібито фірма ще не мала дозволів на проведення тих чи інших робіт, ліцензій, технічного оснащення та людських ресурсів. Буцімто, проведення конкурсу закрили і хтось розпечатав конверти…

У міськвиконкомі таку скандальну інформацію нашому журналісту не підтвердили, але і не спростовували.