Ковельчанин ‒ в паралімпійській збірній України

Прапор України, з яким волинські паралімпійці їздили на попередні світові змагання, за традицією передали тим, хто відстоюватиме честь країни та області у Ріо-де-Жанейро.

Урочистості з нагоди відбуття на літні Параолімпійські ігри в Ріо відбулись у стінах Волинської облдержадміністрації сьогодні, 18 серпня, ‒ повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Вперше волинські спортсмени побували на Параолімпійських іграх ще 2000 року в Сіднеї (Австралія). Тоді для волинян, які грали у складі збірної України з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП, дебют обернувся «сріблом».

Цьогоріч честь відстоювати Волинь та Україну на XV Параолімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро випала ковельчанину Віталію Романчуку та його тренеру Юрію Тимофеєву.

Спортсмен запевнив, що українська збірна має всі шанси, аби здобути найвищу відзнаку Параолімпіади. Проте, для цього спортсменам треба буде вийти зі своєї групи, до якої увійшли досить сильні збірні Англії, Бразилії та Північної Ірландії.

Наставник Віталія Юрій Васильович, щоправда, не був таким категоричним в прогнозах та зазначив, що не буде обіцяти, що повернуться обов’язково із золотом. Натомість запевнив, задля перемоги спортсмени та тренери докладуть максимальних зусиль.

Спортсменам вручили вишиванки на пам’ять від ПП «Едельвіка», а також сертифікати на 10 та 15 тисяч гривень матеріальної допомоги від Волинської обласної ради.

Заступник голови облради Роман Карпюк зазначив, що це не одинична допомога. Мовляв, вже під час наступної сесії облради депутати приймуть програму, яка передбачає фінансову підтримку параолімпійських видів спорту.

Наостанок спортсменам передали прапор України, з яким волинські параолімпійці їздили на попередні світові змагання. За традицією, його вручають тим, хто відстоюватиме честь країни та області у Ріо-де-Жанейро.