Розказали, як «безболісно» відремонтувати будинки в Ковелі

Сьогодні держава для власників житла повертає 20-40% тіла кредиту, взятого на ремонти будинків та реконструкції систем теплопостачання.

Кандидат у мери Ковеля Сергій Кошарук на своїй сторінці у Facebook розповів, за рахунок яких ресурсів декларує можливість капітального ремонту житлового фонду.

Крім державної, також прийнята обласна програма, розробкою якої керував Кошарук, що передбачає 25% відшкодування нарахувань по таких кредитах.

«Якщо зробити ще міську програму, яка закриє хоч 25%, то лишиться покрити всього 30-50% вартості. Ми плануємо це зробити не за рахунок людей, за рахунок досягнутої економії витрат на компослуги, насамперед, теплопостачання. Ми практично закриваємо тіло кредиту, не навантажуючи власників цього житла», ‒ каже Кошарук.

Більше того: після капітального ремонту, люди отримують житло на 20% дорожче.

«До того ж така програма створює ринок робочих місць. В нас є дуже багато людей ‒ талановитих, роботящих, які працюють на шабашках в основному нелегально. Ми їм пропонуємо хорошу роботу на роки (бо на капітальні ремонти треба 5-10 років), але за умови офіційного працевлаштування. В результаті і місто отримає надходження в бюджет у вигляді податків, тож буде за що утримувати школи, садочки», ‒ переконує він.