Кіндер розповів про себе небилиці, які почув у магазині

На апаратній нараді ковельський міський голова Олег Кіндер дав волю фантазіям, згадавши пам’ятку архітектури у дворі поліклініки, яка обвалилася рано-вранці на Покрову. Почуте десь у магазині він в першу чергу адресував начальнику відділу по управлінню майном комунальної власності Вікторії Васінович.

«Вікторія Павлівна, для вашої інформації. Був магазин. Чисто випадково почув розмову двох людей. Я не знаю взагалі до чого вони відношення мають. Каже: «Ну, Кіндер, дивіться, обнаглів: по поліклінічному цьому будинку взяв чотири угла спеціально підбив, щоб завалився, щоб його приватизувати». Хто таку байду розносить?!» – спитав чи то підлеглу, чи то самого себе Олег Кіндер.

«Не знаю. До нас з таким ніхто не приходив», – спантеличено відповіла вона.

Версію про «підбиті кути» вперше озвучив ковельчанин Василь Середюк, який свого часу працював прокурором Ковельського району та Волинським транспортним прокурором. Василь Іванович є суміжним землекористувачем, маючи біля обваленої пам’ятки архітектури свій гараж. Працівникам Національної поліції та спецкору волинської газети «Вільна думка» Миколі Силюку він розповів, що за місяць до обвалу все було ціле, але потім невідомі почали збивати кути фундаменту.

«Стіна впала і знищила огорожу моєї ділянки, фруктові дерева. Брили знаходились якраз біля гаража. Кути фундаменту будівлі були знищені. Навмисно вибиті. Це раніше робилося. Невідомі особи почали поступово знищувати кути. Також був частково зі всіх сторін пошкоджений фундамент будови, яка обвалилась. Є ознаки злочину – навмисного пошкодження будівлі, яка є пам’яткою архітектури», – заявив журналісту та поліцаям Василь Середюк і показав великі крізні отвори в стіні на рівні фундаменту, які були пробиті невідомими особами ще до обвалу.

Зробивши таку заяву, Василь Іванович не стверджував, що особисто Олег Кіндер «взяв чотири угла спеціально підбив». Однак міський голова на апаратній нараді продовжував фантазувати, згадуючи невідомих йому співрозмовників.

«Нє, то це треба додуматися, щоб таку річ сказати! От бо ж я знаю, що там Силюк ходив у міліцію, бо була інформація, що він знає, хто будинки ці там до руйнації доводив. Мені також цікаво буде начальнику міліції задати по тій кримінальній справі питання. Але щоб таку нісенітницю нести, це вже по-моєму якийсь маразм, або люди з великою уявою», – торочив збурений мер Ковеля.

Почувши про себе нісенітниці, по суті, у своїй присутності Олег Кіндер повинен був би відразу висловити обурення, але цього чомусь не зробив. То ж виникає резонне питання: а чи був насправді магазин?

До речі, про те, що стався обвал пам’ятки архітектури телефоном повідомив поліцію Микола Силюк, який стверджує, що Кіндер обманює, бо він ніколи і нікому не говорив, що знає, хто доводив стару будівлю до руйнації. Але спецкор словам ковельського градоначальника не дивується.

Це вже не перший випадок, коли Олег Кіндер розповсюджує про себе небилиці, які викликають сміх та глузування з нього самого. У лютому 2016 року на сесії Ковельської міської ради Олег Олексійович розповідав присутнім, як в розважальному комплексі поліція шукала «п’яного мера».

«На ганок я вийшов з таким піднятим настроєм. І що мені дуже приємно, що саме основне, що проводив нас власник саме закладу «Наше місто» Уніга. Ми ще поспілкувалися. І пройшлися через заклад – туда вперід. Ну, що мене саме більше здивувало, що мені назустріч з ресторану йшли працівники міліції. І вони просто підійшли і почали сміятися. Я кажу: «А що таке?» Та кажуть: «Що-що… перевіряли заклад». Я кажу: «А чого?» – «Там п’яного Кіндера шукали». Я, правда, подумав, що хтось пожартував. Розумієте що? І коли вони [поліцаї, – ред.] розказали, що власне була заява, що Кіндер в такі дні скорботи п’є, гуляє там в ресторані. Да? Ну, саме перше. Ви знаєте що? Біля «…міста» я стою», – зачаровував тоді розповіддю Олег Кіндер.