У Ковелі Громрада рекомендує заборонити будівництво в прибережній зоні

Громадська рада при Ковельській міській раді проти того, аби «приватник» забудовував прибережну зону річки Турія.

Засідання ради відбулося вчора, 26 жовтня, ‒ йдеться в блозі Галини Артюшенко.

На розгляд Громадської ради міська рада офіційно направила проект рішення № 12 про надання дозволу Володимиру Гопанчуку, який проживає у Луцьку, на виготовлення детального плану території на вулиці Воля у Ковелі з метою розміщення чотириповерхових багатоквартирних будинків з адміністративними приміщеннями та проект рішення № 15 про надання дозволу на внесення змін до детального плану території для розташування садибної житлової забудови на вулицях Підколодного та Зелена у Ковелі.

Відповідно до схем територій, на яких заплановано внесення змін до детальних планів територій, будинки мають бути зведені з обох боків прибережної зони річки Турія.

Постійна комісія з питань житлово-комунального господарства, екології та благоустрою міста, комунального майна, промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, торговельного та побутового обслуговування населення, видно, засумнівалася в доцільності та правомірності такого будівництва. Тому, відповідно до протоколу від 19 жовтня 2016 року, запропонувала рекомендувати Громадській раді при Ковельській міській раді розглянути проект рішення питання та інформувати міську раду про результати розгляду.

Радитися з Громадською радою прийшли: начальник відділу містобудування та архітектури Людмила Мурай, начальник відділу земельних ресурсів Вадим Логвінов, секретар Ковельської міської ради Віра Федосюк.

Дискусія була досить гарячою, під час якої, наприклад, Мурай повідомила присутніх, що в забудовника є позитивні висновки експертизи, а Логвінов розповів, яким чином ці земельні ділянки потрапили в руки забудовника.

Але для громадівців ці аргументи виявились непереконливими, бо в них вбачаються ознаки корупційних діянь суб’єктами владних повноважень, які не думали про майбутнє міста, коли приймали рішення про обмін, передачу вказаних земельних ділянок особі, яка навіть не проживає у Ковелі.

Тому рішення Громадської ради було одноголосним: не надавати дозволу на внесення запланованих змін до поданих детальних планів територій, заборонити будівництво в прибережній зоні річки Турія, а також розробити план заходів для повернення вказаних земельних ділянок громаді.