У кабінеті мера Ковеля пропала барсетка журналіста

Після зустрічі ковельського міського голови Олега Кіндера з представниками місцевих ЗМІ, яка відбулася з нагоди Дня журналіста, у спеціального кореспондента волинської газети «Вільна думка» Миколи Силюка зникла барсетка.

Зустріч проходила у кабінеті мера міста. Микола Силюк, якого влада не запросила на цей захід, сидів не за столом, а біля шафи, свою ж барсетку поклав на сусідній стілець. Про неї він згадав уже тоді, коли йшов з «Білого» дому до машини.

Як твердить Микола Володимирович, в барсетці була в’язка ключів – від автомобіля, квартири, гаража та інших споруд, паспорт громадянина України, посвідчення водія, техпаспорт на машину, флешка. Отож, змушений був повернутися до кабінету міського голови, який в лютому цього року напав на нього під час наради.

«Олег Олексійович, тут барсетка моя залишилася на кріслі, з документами, ключами…», – мовив Микола Силюк.

«Микола, мені того хамства хватає, із-за чого ви без запрошення прийшли. Да. І ще починаєте… При що ви говорите?!» – «відмахувався» Олег Кіндер.

«Барсетка тут залишилася», – нагадував спецкор «Вільної думки».

«Ну то візьміть і заберіть, якщо залишилася… Я поїхав у місто», – сказав градоначальник, адресуючи останню фразу своїй секретарці.

«То як получається, що вкрали чи як? Як получається?! То ж в кабінеті, крім вас і вашого заступника, уже нікого більше не було», – пішов слідом за мером Микола Силюк.

«Ти по землі трошки… заступник прийде і тоді разом з тобою розбереться», – пообіцяв Олег Кіндер, стрімко сходами залишаючи міськраду.

Микола Силюк викликав поліцію, якою за фактом зникнення приватного майна було складено протокол.

Кабінет ковельського мера стає схожий на якусь «аномальну зону», де вже не вперше пропадають речі. 14 березня 2012 року «жертвою» став сам Олег Кіндер, який переконував правоохоронні органи, що з його кабінету поцупили мобільний телефон, пульт від кондиціонера та найвагомішу річ у керуванні містом – печатку. Олег Олексійович був переконаний, що крадіжка сталася, коли до його службових апартаментів увірвалася численна група підприємців з місцевого ринку, які вимагали прибрати з центру Ковеля «Харківський ринок», котрий мав намір працювати тут аж 10 днів. Тоді якось все «познаходилося», в тому числі й гербова печатка…