Ковельський суд продовжив арешт цигану-вбивці

Влітку минулого року в селі Мизове Старовижівського району 15-річний підліток-циган, який перед тим уже відбув покарання у колонії для неповнолітніх, зарубав місцевого мешканця. Загиблий чоловік пройшов війну в Афганістані, виховав трьох дітей, один них зараз перебуває в зоні АТО.

Після особливо жорстого вбивства убивця разом із своєю сім’єю переховувався в Ковелі. Тут його і затримали правоохоронці. Слідчим суддею Старовижівського районного суду було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, строком на 60 днів. Неодноразово цей термін продовжувався і закінчувався 10 січня 2016 року.

У судовому засіданні Ковельського міськрайонного суду прокурор заявив клопотання щодо продовження строку тримання під вартою ще на два місяці. Мовляв, є достатні підстави вважати, що підозрюваний підліток може переховуватись від органів досудового розслідування та суду, вчинити інший злочин, перешкоджати кримінальному провадженню шляхом схиляння свідків до дачі неправдивих показів.

Суд клопотання прокурора задовольнив та продовжив неповнолітньому цигану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 5 березня включно.