Кіндер знову програв суд із своєю підлеглою

Піймавши облизня у Ковельському міськрайонному суді, який визнав протиправними та скасував аж три розпорядження мера міста Олега Кіндера про накладання дисциплінарних стягнень на начальника відділу по управлінню майном комунальної власності міськвиконкому Вікторію Васінович, той подав скаргу до Львівського апеляційного суду.

Надрукована на іменному бланку Олега Кіндера, апеляційна скарга просто нашпигована орфографічними та стилістичними помилками. Яких тут «неологізмів» тільки нема! Мабуть, судді апеляційного суду досхочу посміялися від того, що у міського голови із Ковеля є «самовлядування», «нележить відповідне притання», «продовжевав вносити», «службовому кабанеті», «його легітивності», «обставин у страві», «у даній страві», «випливає зі замісту», «члена комісі», «отримання останної», «попному», «вз’яв», «доказдо», «підняті питання відносились», «легітивність», «зобов’язувася», «константува» тощо. Діти в школі грамотніше пишуть! Також мер абсолютно серйозно стверджує, що накладав на підлеглу саме адміністративне стягнення, хоч в даному випадку мова йде про покарання дисциплінарне.

У Ковельській міській раді в юридичному відділі трудяться троє осіб: начальник Геннадій Куптій, його заступник Андрій Назарчук та головний спеціаліст Тетяна Клевецька. Цікаво було б дізнатися: хто з них готував до апеляційного суду цей словесний «шедевр»? Чи, може, Олег Кіндер уже не довіряє своїм юристам і на допомогу брав когось «зі сторони»? Незважаючи на всі ляпи та «перли», він, як завжди, розмашисто розписався під документом з державним гербом.

Олега Олексійовича у Львові знову спіткало приниження: чергова програна справа. Щоправда, сам він до міста Лева не поїхав, але про поразку йому, напевно, телефоном сповістила юристка Тетяна Клевецька, яка взяла участь в судовому засіданні. Львівський апеляційний суд відмовив міському голові у задоволенні апеляційної скарги, а постанову суду першої інстанції залишив без змін.

До речі, як ми вже повідомляли, головуюча по адміністративній справі суддя Ковельського міськрайонного суду Єлизавета Агеєва в березні цього року постановила також стягнути з Кіндера на користь Вікторії Васінович судові витрати у сумі 5 тисяч гривень.

Цей суд у Львові якийсь нещасливий для пана Кіндера. Програє він тут уже не вперше. 8 жовтня 2014 року апеляційний адміністративний суд прийняв постанову, якою визнав дії ковельського міського голови неправомірними та визнав відсутність в нього компетенції стосовно виключення прийнятого на засіданні виконкому рішення про оформлення права власності на господарську споруду ковельчанина Миколи Силюка.

Тепер ось ще й треба сплатити підлеглій судові витрати. Як не крути, але ж це – гроші. Хіба не принизливо для мера?