У ковельській лікарні залізничників готуються до скорочення персоналу

У Ковельській вузловій лікарні розпочинається реорганізація закладу, там вже скорочують працівників і готуються до створення хоспісу.

Про це йшлося під час наради у голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, ‒ повідомляє Волинська правда.

Зокрема, на зустрічі із очільником Волині були присутні начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк, голова міста Ковеля Олег Кіндер, в.о. головного лікаря Ковельської вузлової лікарні Наталія Віслогузова та головний бухгалтер закладу. Усі вони спільно вирішували долю медичного закладу та організацію роботи щодо реструктуризації лікарні.

Відтак, на місці вузлової лікарні планують створити хоспіс на 50 ліжкомісць та кількістю персоналу у 82 особи. Водночас, нині там нараховується 262 працівники. Тож, наразі вирішується питання скорочення працівників медзакладу та виносяться пропозиції перейти їм у місцеве міськрайонне територіальне медичне об’єднання. Разом з тим, люди поки на таку пропозицію не пристають, оскільки не розуміють необхідності покидати їхні робочі місця. Втім, голова обладміністрації наголосив на необхідності повторної зустрічі із персоналом лікарні, аби розповісти про усі подробиці реструктуризації та подальше їх працевлаштування.

До того ж, виникає питання, куди звертатимуться волинські залізничники за проходженням медоглядів після створення хоспісу замість вузлової лікарні. Оскільки закладом опікується Львівська залізниця, є ймовірність того, що люди змушені будуть їздити до Львова. Однак, Володимир Гунчик запевнив, що волинські залізничники будуть забезпечені оглядами у своєму місті. «Не будуть наші волинські залізничники їздити в Львів. У нас достатньо своїх фахівців», ‒ наголосив очільник області.

Володимир Гунчик також підкреслив важливість вирішення питання щодо реструктуризації лікарні і заявив, що тягнути уже нікуди. «Проводьте і нікого не чекайте. Готуйте відповідні розпорядчі документи. Я думаю, що і так довго ми обговорюємо питання реструктуризації закладу. Я не бачу ніякої проблеми в тому, щоби закачати рукави і провести цю роботу», ‒ зазначив Гунчик, звертаючись до головного лікаря області Ігоря Ващенюка.

Своєю чергою, в.о.головного лікаря Ковельської вузлової лікарні Наталія Віслогузова зазначила, що керівництво лікарні не має ніяких зауважень до проведення реструктуризації. Вона лишень наголосила на тому, що для виконання будь-яких дій з боку головного лікаря необхідні відповідні розпорядження голови ОДА. Тоді вона буде готова виконати усі вказівки керівництва області.

На це Володимир Гунчик відповів, що намагатиметься довести, що ніякої шкоди закладу не завдадуть і його медичний профіль буде збережений.

Таким чином, на представників обласної, ковельської влади та вузлової лікарні чекає ще одна зустріч. Вона відбудеться наприкінці червня, де й обговорюватимуть уже виконані роботи й плани на майбутнє щодо реорганізації медзакладу.