Меру Ковеля та депутатам вручили повістки. Кіндер обіцяє йти до війська лише з Гунчиком (ВІДЕО)

Під час засідання сесії Ковельської міської ради виконучий обов’язки військового комісара Ковельського об’єднаного військкомату Сергій Гладун вручив повістки ковельському меру та депутатам.

Коли офіцер оголосив, що зараз буде вручати повістки обранцям громади, дехто з депутатів підняв галас і заявив, що «це цирк вручати повістки в сесійній залі».

Воєнком зауважив, що сесійна зала – це робоче місце обранця, то ж працівники воєнкомату мають повне право вручати їм повістки.

Також воєнком заспокоїв депутатів, що це повістка на медкомісію, яка і визначить, чи пригодний обранець до несення військової служби. Сам факт вручення цієї повістки ще не свідчить про те, що депутата неодмінно заберуть до війська.

Дехто з депутатів обурився, що мовляв військові заберуть забагато депутатів і міська рада буде паралізована. Воєнком заспокоїв обранців громади, сказавши, що  має право мобілізувати тільки 30% депутатського корпусу.

В процесі дискусії депутат Віра Федосюк спробувала взяти «на слабо» свого колегу Сергія Кошарука, і стала його провокувати записатися до добровольчого батальону.

Воєнком став під підпис видавати повістки. З наявних повісток вдалося вручити не всі, троє депутатів були відсутні.

Повістки не отримали депутати Ткачук ВадимТкачук Ігор та депутат Чабан Олександр.

Міський голова Олег Кіндер повістку взяв, але зауважив що до війська піде тільки разом з головою Волинської ОДА Володимиром Гунчиком.

Також повістки на медкомісію отримали і депутати Дмитро ШаваІгор ПрокопівЮрій КонащукСергій КошарукОлександр АртишукРоман ЛяшукДудка Василь, Юрій Оксенюк.

Дехто з обранців не витримав, і прямо посеред сесії став робити «селфі» з повісткою.

Перебіг подій на сесії можна переглянути з онлайн-репортажу 68 сесії Ковельської міської ради.