Депутати Ковельради хочуть встановити мораторій на підвищення тарифів

0

На розгляд 13-ї сесії Ковельської міської ради, пленарне засідання якої має відбутися 25 серпня, подано проект рішення про встановлення мораторію до 31 грудня 2016 року на введення в дію підвищення цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги.

Авторами документу є керівники двох депутатських фракцій – Ігор Пініс (УКРОП) та Олександр Місяць (Радикальна партія Олега Ляшка).

Під час засідання профільної постійної депутатської комісії міськради з цього приводу була «гаряча» дискусія. Секретар міської ради Віра Федосюк сказала, що автори проекту хочуть «завалити» всю «комуналку» міста. Ігор Пініс переконував у необхідності його прийняття. Олександра Місяця на засіданні не було.

«Голоси» обранців громади за даний проект розділились: депутати від ВО «Батьківщина» Геннадій Кіндер та Святослав Степанюк – утримались, Вадим Ткачук (ВО «Свобода») та Тетяна Кибиш (БПП «Солідарність») – проголосували «за». На засіданні були відсутні троє членів комісії Сергій Кошарук (БПП «Солідарність»), Володимир Косцьов’ят (УКРОП) та Сергій Янок (ВО «Батьківщина»).

Як відомо, Київська міська рада наклала мораторій на підвищення з 1 липня тарифів на житлово-комунальні послуги в Києві. Пізніше, прем’єр-міністр Володимир Гройсман висловив здивування таким рішенням Київради.

13 липня депутати міськради Дніпра прийняли рішення з 1 серпня на рік заборонити вводити підвищені тарифи на послуги житлово-комунальної сфери.

За повідомленням «Української правди», депутати Житомирської міської ради прийняли проект рішення про мораторій на підвищення тарифів житлово-комунальних послуг від 1 липня. Також цим документом забороняється нараховувати з 1 липня 2016 року пеню за невчасне сплачення послуг, а постачальникам електроенергії забороняється виставляти споживачам авансові рахунки за не надані послуги. Водночас «Житомиртеплокомуненерго» не попадає під дію мораторію, оскільки авансові надходження до підприємства дають змогу вчасно підготуватися до опалювального сезону.

У свою чергу, як повідомляє Гал-інфо, 14 липня депутати Львівської міської ради проголосували за ухвалу «Про неконституційність та несправедливість підняття величини тарифів на комунальні послуги для населення без підвищення розміру мінімальної заробітної плати та пенсії». Водночас вони не вводили мораторій на підвищення тарифів у Львові. Начальник юридичного управління міськради Гелена Пайонкевич заявила, що реалізувати мораторій неможливо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *