«Львівський» експрес: враження ковельчанина

Ковельчанин Андрій Лаврись поділився своїми враженнями від поїздки експресом «Ковель ‒ Львів».

Про це він написав у спільноті Ковель Life у Facebook.

«Що сподобалось:

1) Час. За три години до Львова – це дуже зручно. Моментами поїзд тримав швидкість чесних сто кілометрів за годину. Максимум, що бачили на табло – 102. Як для стану наших колій, це дуже й дуже пристойно.

2) Чистота. Та категорія людей, яка веде себе, як свині, просто не їздять на цьому поїзді. Очевидно, шкодують грошей. Туалет – взагалі дика різниця (в позитивну сторону) з тим непорозумінням, яке є в дизелі «Ковель ‒ Львів».

3) Звукоізоляція. В поїзді під час руху перестук коліс і шум двигуна чути значно слабше, ніж в старих вагонах», ‒ йдеться в дописі.

«Моя особиста точка зору: квиток на цей поїзд вартий своїх грошей. На жаль, дуже мало людей цю точку зору поділяють: з Ковеля на весь поїзд було менше десятка пасажирів. А місць 280 ‒ робіть висновки, чи є цей експрес окупним», ‒ додає Лаврись.

«Фактично, до нас їздить чернівецький експрес. Він приїжджає з Ковеля до Львова, міняє написи на табло на «Львів – Чернівці» і через півгодини вирушає на Чернівці. Там ночує, і зранку їде назад як експрес «Чернівці – Львів». Через півгодини по прибуттю до Львова вирушає на Ковель. Так от, за словами провідниць (а бригади в експресі суто львівські), на рейсі до Чернівців поїзд вже заповнюється практично на сто відсотків. На рейсі до Ковеля – як кажуть в Московії, «обнять и плакать». Результат такий: з 11 чи 12 грудня в дію вступає новий розклад, чернівецький експрес в ньому є, а от ковельського вже немає. Може ще з’явиться, бо розклад попередній, але, думаю, малоймовірно», ‒ підсумовує він.