У Ковелі відзначили День миру

Ковельчани провели міську акцію з нагоди Міжнародного дня миру.

Подібний культурно-тематичний захід не вперше проходить у Ковелі і вже став традиційним, ‒ повідомляють у прес-службі Ковельської міської ради.

Ведучі Іван Сидорук та Альона Сарапіна розповіли присутнім, що Міжнародний день миру був проголошений Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй та присвячений укоріненню ідеалів миру як у відносинах всередині держав, так і між усіма країнами та народами.

Щороку 21 вересня люди у понад 100 містах світу об’єднуються у Ході Миру. Окрім цього, Генеральна Асамблея заявила, що 21 вересня відзначається як день глобального припинення вогню і відмови від насильства.

«Для більшості мешканців планети Земля мир – це повсякденна реальність. Ще 3 роки тому і для України цей день був не більше, ніж дата в календарі. Зараз поняття та утвердження миру як ніколи актуальне для нашої країни», ‒ наголосили ведучі та закликали присутніх вшанувати хвилиною мовчання пам’ять про героїв, загиблих під час революції Гідності та в АТО.

На завершення діти випустили в небо жовто-блакитні кульки та голуби з побажаннями, надіями та сподіваннями, що Україна буде мирною і щасливою державою.