У Ковелі «батюшка» вчинив насильство над співмешканкою

До Ковельського міськрайонного суду від місцевого відділу головного управління Національної поліції у Волинській області надійшла справа про притягнення до адміністративної відповідальності настоятеля Свято-Миколаївської церкви УПЦ Московського патріархату за фактом вчинення насильства в сім’ї.

Інцидент трапився ще 4 листопада 2015 року, близько 18 години 30 хвилин. Згідно протоколу, який було складено поліцією, «батюшка» за місцем проживання заподіяв насильство в сім’ї по відношенню до співмешканки, чим заподіяв шкоду її психічному здоров’ю, вчинивши тим самим адміністративне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 173-2 КУпАП.

У суді настоятель православної церкви свою вину визнав, розкаявся у вчиненому, пояснив, що зі співмешканкою в них дійсно виник конфлікт, який на даний час вичерпано, і вона не має до нього ніяких претензій.

Відповідно до норм чинного законодавства, щире каяття у вчиненому є обставиною, що пом’якшує відповідальність винного. Крім цього, в даному випадку правопорушник виключно позитивно характеризується за місцем проживання, а потерпіла не заявляє претензій.

Суд звільнив духовну особу від адміністративної відповідальності за малозначністю правопорушення, обмежившись щодо нього усним зауваженням.