Ковельський міськвиборчком підбив підсумки виборів

Члени міської виборчої комісії, яку очолює представниця ВО «Батьківщина» Світлана Карпук, підписали, нарешті, протокол про результати виборів депутатів Ковельської міськради у багатомандатному виборчому окрузі.

На підрахунок їм знадобилося аж шість днів. Отже, згідно з цим документом, кількість виборців (включених до списків на виборчих дільницях) – 50974, ще 252 особи було внесено до витягів із списку виборців для голосування за місцем перебування. Хоча на офіційному сайті ЦВК, кількість виборців в уточнених списках виборців – 50981. І це ще не все! Відповідно до протоколу міськвиборчкому, загальна кількість виборців, які отримали бюлетені у межах округу – 19954, тоді як ЦВК зазначає зовсім іншу цифру – 20064.

Чи не спричинили оці дивні різниці кількості бюлетенів для голосування не менш дивну перемогу Олега Кіндера, який «вирвав» її всупереч даним кількох незалежних екзит-полів?

Явка виборців у Ковелі теж вражає: 39,4%. Це – найменший показник з усіх міст обласного підпорядкування та районів Волинської області (в середньому – 55,3%). Варто зауважити, що на місцевих виборах 2010 року явка виборців у Ковелі становила 43,5 відсотка.