Ковельська мерія за світлофор «вгатила» третину мільйона без проекту і кошторису

«Щедро» поводиться з бюджетними коштами новоспечене управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконкому Ковельської міської ради, яке очолює соратник мера міста Олега Кіндера по ВО «Батьківщина» Віталій Донець, котрий донедавна керував обласним санаторієм «Турія», довівши заклад, як твердить депутат Волинської обласної ради В’ячеслав Рубльов, спеціально до банкрутства.

За будівництво світлофору на перехресті вулиць Володимирської і 40 років Перемоги дане управління заплатило приватному підприємству «Ковелькомунпроект» небагато-немало – 283 тисячі 797 гривень. Це при тому, що на придбання подібного світлофора (з матричними світлодіодними лампами і табло з відліком часу) та його монтаж на перехресті вулиць Міцкевича та Грушевського, неподалік Народного дому «Просвіта», півтора року тому «пішло» 160 тисяч гривень субвенції з державного бюджету. А будівництво світлофору на вулиці Ватутіна на початку липня 2016 року чомусь вартувало ще меншої суми – 36 тисяч 812 гривень.

Можливо, начальник управління Віталій Донець (на знімку) шукав приватну «контору», в якої можна дешевше купити і змонтувати на Володимирській світлофор і, тим самим, зекономити бюджетні кошти? Навряд чи…

До речі, довідка про вартість виконаних будівельних робіт (та витрати) майже на третину мільйона гривень підписана замовником та підрядником 1 липня, тоді як акт про виготовлення проектно-кошторисної документації, якою займалося те саме ПП «Ковелькомунпроект», підписано аж через тиждень – 6 липня. Тобто збудували світлофор без проекту та кошторису! Цікаво, що в якості, нібито, директора ПП «Ковелькомунпроект» з бюджетними грошима біля влади «треться» Віктор Дубина. Хоча, згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, керівником, контролером і засновником в одній особі цього приватного підприємства є лучанин Олександр Остапук.