В Ковелі створили єдиний волонтерський центр

На зустріч, яка відбулась в п’ятницю, 23 січня, прийшли волонтери зі всіх волонтерських організацій міста Ковеля та представники інших районів, які допомагають воїнам АТО, їх сім’ям та родинам загиблих. 

Зокрема, ГО «Майдан Гідності», Ковельський центр допомоги 51 ОМБР, Автомайдан Ковеля, ГО «ВГО Комітет громадського спротиву», Правий Сектор, ДУК, представники районної та міської ВО «Батьківщина», ГО «Волинські патріоти», волонтери із Турійського та Старовижівського районів та інші.

Волонтери збирались неодноразово на круглий столах та дійшли спільного висновку, що необхідно гуртуватися в єдине ціле для досягнення спільної мети.

Під час обговорень було багато ЗА і ПРОТИ. Не всі вбачали доцільність створення такого центру. Довго присутні сперечались за назву Центру. Та за дві години жвавої дискусії та обговорення вдалось дійти згоди.

Головні цілі Центру: координація дій та інформування задля «мобільнішої» співпраці та допомоги бійцям АТО, їхнім сім’ям та родинам загиблих.

Вирішено створити групу в мережі Facebook, де будуть розміщені усі контактні дані.

Адреса групи https://www.facebook.com/volonteryvolyni?notif_t=fbpage_fan_invite.

Кожна організація, що входить в Центр публікуватиме усе чим вона займається та «вивішуватиме» інформацію про необхідну допомогу. Ніхто нікому не підпорядковуватиметься, кожна організація і далі працюватиме по тих напрямках, якими вона уже займається.

Зокрема, і люди будуть більш поінформовані та знатимуть куди можна скеровувати свою допомогу.

Попередньо було розроблено положення Центру та його вщент розкритикували, вирішили доопрацювати в робочому порядку.

Збиратись будуть, за необхідності, у приміщенні військкомату (м. Ковель, вул. Грушевського, 12) наданого для «Комітету громадського спротиву».

Волонтери поставили перед собою задачу «боротися» із людьми, які займаються волонтерською діяльністю в своїх власних корисних цілях. Вирішено виявляти таких людей та притягати до відповідальності.

Для організації роботи та проведення наступного засідання Ігоря Пініса та Олександру Ткачук обрали координаторами.