У Ковелі бандити вчинили розбійний напад на приватне помешкання

Близько 22 години 30 хвилин двоє чоловіків у темному одязі та балаклавах проникли через незамкнені двері до будинку в провулку Патріарха Мстислава (район вулиці Модеста Левицького біля залізниці) і вчинили напад на господарку. Погрожуючи жінці насильством та предметом, який зовні схожий на пістолет, вони заволоділи грошима в сумі 500 доларів США та виробами з золота – браслетом, сережками, ланцюжком та хрестиком, чим завдали їй майнову шкоду на загальну суму 46 058,90 гривень.

Ковельським відділом Національної поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, що карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна).

Наступного дня під час проведення оперативно-розшукових заходів по встановленню бандитів співробітник сектору кримінальної поліції на вулиці Варшавській у Ковелі зупинив автомобіль «Ford Transit», який виконував буксирування автомобіля «Mazda», з реєстраційним номером польського міста Люблін, власником якого є громадянин Республіки Польща.

При огляді в «Ford Transit» виявлено та вилучено дві балаклави, чотири рації марки «Baofeng UV-5R», три навушника, ніж та чохол для нього, робочі рукавиці, два мобільні телефони з картками різних операторів мобільного зв’язку, костюм з камуфльованої тканини та чотири велосипеди.

Допитаний водій «Ford Transit» вказав, що водія іншої автівки знає з дитинства та за проханням останнього погодився відбуксирувати його автомобіль. Про вчинений напад на приватне помешкання в провулку Патріарха Мстислава він, начебто, нічого не знає та причетності до даного злочину немає. Наявність балаклав та рацій у машині, якою він користується, пояснив тим, що займається мисливством та при цьому використовує дані речі. Щодо велосипедів пояснив, що їх йому привіз із Польщі знайомий для продажу.

Того ж дня потерпіла чітко вказала, що впізнає у водієві автомобіля «Mazda» одного з нападників – знайомого її чоловіка, але той свою причетність до злочину заперечує.

Допитана в якості потерпілої господарка помешкання повідомила, що двоє бандитів були у балаклавах та спілкувались через навушник з третьою особою. Крім цього, після нападу вона бачила як злочинці, вийшовши з подвір’я її будинку, направились до автомобіля, на якому поїхали у невідомому напрямку.

За даними слідства, існує об’єктивна підозра про те, що у вчиненні розбійного нападу приймало участь щонайменше троє осіб, один з яких керував автомобілем, а чотири велосипеди цілком ймовірно можуть бути предметами інших злочинів.

Ухвалою Ковельського міськрайонного суду накладено арешт на затримане майно, в тому числі на «Ford Transit».

Суд також застосував щодо водія автівки «Mazda» запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів. Підозрюваний є уродженцем Ковеля, одружений, має на утриманні малолітню дитину, офіційно непрацюючий, раніше двічі судимий: у січні 2006 року за крадіжку, поєднану з проникненням у житло, що завдала значної шкоди потерпілому, до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки; у січні 2007 року за хуліганство, шахрайство, порушення недоторканості житла, крадіжку до 5 років 10 місяців позбавлення волі. Звільнений у червні 2012 року по відбуттю строку покарання. Але на шлях виправлення не став.

Розслідування за фактом розбійного нападу триває.