Хочуть звільнити директора «Турії»

Директора санаторію «Турія» хочуть звільнити. Фінансово-господарська діяльність на підприємстві призвела до мільйонних боргів.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області сьогодні, 4 лютого, ‒ пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Так, зі слів члена депутатської тимчасової контрольної комісії, голови фракції «Укроп» у обласній раді В’ячеслава Рубльова, депутати перевірили діяльність закладу. Виявилося, на підприємстві – майже 4 мільйони боргів. Так, він повідомив, що на сесію готується проект рішення про звільнення керівника. Нині Держфінінспекція проводить перевірку у зв’язку зі звільненням керівництва.

Самому санаторію депутати пропонують виділити 4 мільйони гривень в статутний фонд, аби перекрити всі борги, законсервувати і далі вирішити, що робити із закладом: чи продавати, чи віддати іншим структурам. До прикладу, свого часу Міністерство внутрішніх справ просило надати один з санаторіїв для працівників Міністерства.

Крім того, стало відомо, що одна з пропозицій подальшої долі санаторію – перетворити його заклад для проведення спортивних зборів, тренувань, зробивши спортивно-оздоровчий комплекс.