Мер Ковеля злукавив перед громадою про свою зарплату? (ВІДЕО + ФОТО)

Мер Ковеля злукавив перед громадою про свою зарплату? (ВІДЕО + ФОТО)

Зареєстровані міськвиборчкомом, але протиправним шляхом оголошені депутати Ковельської міськради та мер Олег Кіндер на сумнівній другій сесії наприймали сумнівних рішень, одне з яких викликало справжній шквал обурення простих городян.

Коли пан Кіндер оголосив проект рішення про встановлення надбавок до посадових окладів керівникам міської ради та виконавчого комітету і їх преміювання, в сесійній залі відразу почулося невдоволення присутніх.

«Дивіться, що пишуть: рада вирішила встановити надбавки за високі досягнення у праці. А що ви досягли? Вас тільки обрали! І щомісячно здійснювати преміювання міського голови в розмірі 100 відсотків посадового окладу з урахуванням доплат… У нашого мера зарплата 8 тисяч гривень. Це в нього буде 24 тисячі! Хай люди знають це!» – заявила у мікрофон депутат від УКРОПу Галина Стасюк.

«Пані Стасюк, якщо ви не знаєте, то я вам озвучу: моя заробітна плата – дві з половиною тисячі… Якщо ви озвучили вісім тисяч, то ви або вибачтеся, що ви взяли цю цифру «з потолка», або ви практично більше таких речей ніколи не говоріть. Ви, шановна депутат, сьогодні є посадова особа, яка має відповідати за свої слова», – сказав у відповідь Олег Кіндер.

Про які «дві з половиною тисячі» торочить міський голова? У газеті «Вісті Ковельщини», в номері від 10 квітня 2014 року, він опублікував відомості зі своєї декларації за 2013 рік, де зазначив, що його заробітна плата становить 99770 гривень, тобто в середньому за місяць – 8 тисяч 314 гривень. Декларацію за 2014 рік у місцевій пресі пан Кіндер чомусь не опублікував, але журналістам відомо, що вона збільшилася, хоча й не набагато. То навіщо ж Олег Олексійович привселюдно вводить громадськість в оману?!

До речі, ковельські міські високопосадовці у деклараціях про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 рік виглядають справжніми пролетарями – із скромними достатками, практично без житла, земельних ділянок і дачних будинків. А найменшу загальну суму сукупного доходу має не хто інший, як Олег Кіндер! За ним не числиться ні квартири, ні дачного будинку, ні якогось іншого нерухомого майна, ані автомобіля. Чи він тільки «прикидається» «бідним»?..

«У країні війна! У нас багато людей незахищених! Розумієте?!» – намагалися «достукатися» до мера Галина Стасюк.

«Радикальна партія не буде голосувати за ці надбавки», – наголосив Олександр Місяць – «перший номер» від Радикальної партії Олега Ляшка.

Депутат від «Батьківщини» Сергій Янок виступив на захист Олега Кіндера, хоча у суперечці з присутніми громадянами «заговорився», вживши міцне слівце.

Зрештою, провладній депутатській більшості вдалося таки «продавити» питання і затвердити встановлення надбавок до посадових окладів керівникам міської ради та виконкому і їх преміювання.