Сказали, де можна безплатно підлікуватися чорнобильцям

На Волині затвердили перелік медичних закладів, які лікуватимуть громадян, постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Для надання медичної допомоги громадянам, захворювання яких пов’язані з наслідками Чорнобильської катастрофи, а також лікування онкологічних захворювань у 2015 році у Волинській області передбачено понад 5 млн. грн., ‒ йдеться в повідомленні на сайті Ковельської міської ради.

Постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2014 року №134 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для комплексного медико-санітарного забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

На виконання вищезазначеного Порядку розпорядженням голови облдержадміністрації від 08 серпня 2014 року №290 затверджено перелік регіональних спеціалізованих медичних закладів Волинської області для лікування постраждалих громадян. Зокрема:

‒ Волинська обласна клінічна лікарня з центром радіаційного захисту населення, (м. Луцьк, проспект Грушевського, буд. 21);
‒ Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання,  (м. Луцьк, проспект Відродження, буд. 30);
‒ Волинська обласна інфекційна лікарня,(м. Луцьк, вул. Шевченка, буд. 30);
‒ ЛПЗ «Волинський обласний онкологічний диспансер»,  (м. Луцьк, вул. Тімірязєва, буд. 1).

У зазначених медичних закладах громадяни, захворювання яких пов’язані з наслідками Чорнобильської катастрофи, мають можливість пройти безкоштовне лікування із застосуванням високовартісних медичних технологій (проведення високовартісних операцій заміни суглобів, імплантації штучного клапана, коронарне шунтування та ін.), а хворі на онкологічні захворювання безкоштовно пройти процедури хіміотерапії.

Для проведення лікування постраждалим громадянам необхідно особисто (або родичам) звернутися до департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації із заявою про надання медичної допомоги. До заяви необхідно додати документи:

‒ копію посвідчення особи, яка постраждала внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС та вкладки до посвідчення (для категорії 1);
‒ копію паспорта особи (1, 2 та сторінка паспорту з відміткою про реєстрацію);
‒ консультаційний висновок спеціаліста (лікарське консультативне заключення, виписка із медичної карти хворого) із зазначенням діагнозу захворювань у заявника з обґрунтуванням необхідності надання медичної допомоги в стаціонарі спеціалізованого медичного закладу.