Кіндер з Гетьманом «завалили» виконком, бо вчасно не повернулися з Німеччини

Сьогоднішнє засідання виконавчого комітету Ковельської міської ради не відбулося. «Підкачала» явка його членів.

Як відомо, міський голова Олег Кіндер та секретар міської ради Михайло Гетьман відбули до Німеччини у понеділок. А ті високопосадовці, які залишилися у місті «на хазяйстві», надіялися, що вони (Кіндер з Гетьманом) повернуться до ранку четверга у Ковель, аби прямо з дороги встигнути на виконком. Принаймні, так пояснював присутнім перший заступник мера Анатолій Трофимук. Можна лише поаплодувати такому завзяттю місцевої влади до роботи, але далека відстань до німецьких міст-партнерів (тисяча кілометрів тільки в одну сторону) навіює сумніви в її щирості.

«Міський голова отримав пропозицію від міста-партнера Барзінгхаузена з Німеччини про початок… пропозиція стосувалася допомоги реабілітації учасників бойових дій – ковельчан. Зрозуміло, що це пов’язано з бойовими діями на Сході України. І це якраз була перша акція, то єсть відома яка акція відбувається – налагодження стосунків. Міський голова в делегації супроводжує вперше ковельчан на реабілітацію. Німецька сторона пропонує разом з тим ще й допомогу лікарськими засобами-препаратами, може навіть і обладнанням якимось. Невідомо яка сума, тому що міський голова приїде, пояснить: в яких межах це можливо», – сказав Анатолій Трофимук.

Тут треба дещо поправити Анатолія Володимировича. Як повідомляв офіційний сайт Ковельської міськради, двоє ковельчан, які зазнали поранень під час виконання бойових завдань в ході антитерористичної операції, відбули на лікування не до Барзінгхаузена, а до Вальсроде. На прохання надати медичну допомогу нашим хлопцям німці відгукнулись досить швидко. Особливо допоміг голова благодійного товариства «Допомога дітям Ковеля» Міхаель Хааке, який особисто мав розмову із депутатами міста Вальсроде, які підтримали його ініціативу – профінансувати з місцевого бюджету лікування двох українців. Кіндер та Гетьман тут мали зустрітися із бургомістром Вальсроде Гельмою Шпьорінг, побувати у клініці, де  лікуватимуться ковельчани. Планували ковельські владці відвідати і Барзінгхаузен.

«Ми надіялися, що вони повернуться до ранку… А зібрали виконком, бо Петро Петрович Юрчук долучився до нас. На вчорашній день мали інформацію, що він буде працювати сьогодні в складі виконкому, але зранку є інформація, що він перебуває в лікарні: чи на прийомі, чи поклали його – невідомо. Поясню додатково для тих, хто не знає, що Петро Петрович звільнений з роботи за власним бажанням з 1 квітня. Пов’язано це з пенсійним віком», – роз’яснив Анатолій Трофимук.

Якась нісенітниця виходить з Петром Юрчуком, бо його було введено до складу виконавчого комітету не пенсіонером, а заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів, про що свідчить рішення Ковельської міськради від 24 жовтня 2013 року. Будь-яких інших «першоквітневих» рішень ради щодо членства у виконкомі пенсіонера Юрчука немає. То на якій юридичній підставі він сподівався голосувати?