Ковельчанина оштрафували за розповсюдження порнографії

Як встановило слідство, молодий чоловік зареєструвався у соціальній мережі «ВКонтакте» та протягом жовтня-листопада 2012 року розмістив через власний комп’ютер для публічного доступу і перегляду три відеофайла, які, згідно з висновком експерта, «містять вульгарно-натуралістичну, цинічну, непристойну фіксацію статевих актів, самоцільну, спеціальну демонстрацію геніталій, а тому відносяться до розряду порнографічних».

Такі дії правоохоронці кваліфікували за частиною 2 статті 301 Кримінального кодексу України, як умисне розповсюдження предметів порнографічного характеру, вчинене щодо кіно- відеопродукції.

Неодружений та ніде не працюючий розповсюджувач порнографії уже мав проблеми із законом. У червні 2008 року його було засуджено на 2 роки позбавлення волі за групове хуліганство, а у квітні 2013 року – на 3 роки 4 місяці з конфіскацією майна за незаконне зберігання наркотиків, але всього через два місяці він був звільнений за амністією.

У грудні 2014 року між прокурором Ковельської міжрайонної прокуратури та на той час підозрюваним було укладено угоду, згідно з якою, останній беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення. Сторони узгодили покарання у вигляді штрафу в розмірі ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 1700 гривень, з конфіскацією порнографічної кіно- та відеопродукції, засобів її виготовлення і демонстрування, а саме двох оптичних дисків з порнографічним матеріалом.

Під час судового засідання обвинувачений «контактник» підтвердив свою провину та пояснив, що при створенні сторінки в соціальній інтернет-мережі мав намір розмістити усі порнографічні фільми.

Вироком Ковельського міськрайонного суду затверджено угоду про визнання винуватості. Судові витрати за «проведення комплексної мистецтвознавчої і комп’ютерно-технічної експертизи» в сумі 196 гривень підлягають стягненню з обвинуваченого.

Публікація матеріалів Kowel.com.ua на інших ресурсах та в ЗМІ дозволяється за умовою розміщення прямого, не закритого від індексації гіпер-посилання з назвою джерела, безпосередньо в тексті не нижче 2-го абзацу. У разі порушення вимог до публікації, редакція Сучасного сайту міста Ковеля залишає за собою право відстоювати свої права у правоохоронних та інших органах відповідно до чинного законодавства України.