У Ковелі за обмін валюти судили пенсіонерку та селянку

Управління захисту економіки у Волинській області Національної поліції України стверджує, що пенсіонерка близько 12 години 20 хвилин на Привокзальній площі міста Ковеля незаконно обміняла на гривні 100 доларів США.

У суді ковельчанка вину не визнала та пояснила, що саме в цей час, чітко зазначений у протоколі про адміністративне правопорушення, перебувала не на площі, а у відділі УЗЕ по вулиці Незалежності, 156, а тому вчинити нічого не могла. Згідно протоколу затримання, вона об 11 годині 50 хвилин була доставлена в службове приміщення відділу поліції. Крім того, при проведенні особистого огляду валюта в неї вилучена не була.

Вину в порушенні правил про валютні операції правоохоронці довели показами свідка – іншої жінки, яка під час допиту в судовому засіданні вказала, що обміняла в неї на «Привокзалці» 100 доларів США, отримавши 2510 гривень, але конкретного часу продажу не фіксувала.

Того ж дня там же поліція затримала жительку села Скулин Ковельського району і також за незаконний обмін 100 доларів США.

Суд врахував, що пенсіонерка вже притягалася до адміністративної відповідальності за порушення правил про проведення валютних операцій, а тому оштрафував її на 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 680 гривень. Селянка із Скулина, яка вперше потрапила в суд, вину визнала і розкаялась, «отримала» 510 гривень штрафу. Кожна ще має сплатити в користь держави судовий збір в сумі 275,60 гривень.