Скандальний павільйон у Ковелі встановили з порушенням

Про це інформує тимчасова контрольна комісія Ковельської міської ради, яка була створена у травні цього року на пленарному сесійному засіданні.

Депутатська комісія на чолі з представницею фракції Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Іриною Роїк перевірила правомірність встановлення МПП «Землемір» тимчасової споруди малої архітектурної форми, про що повідомляло наше видання.

Споруда не відповідає паспорту прив’язки від 23 квітня 2012 р., згідно якого, розміри її мають бути 5 x 6 метрів, а при проведенні обмірів представниками відділу містобудування та архітектури виконкому Ковельської міської ради з’ясувалося, що розміри складають 5,33 x 6,30 м.

Цей павільйон підприємство «Землемір» розмістило на відстані 2,5 метра від трансформаторної підстанції (ТП-409), що порушує вимоги діючих нормативних актів будівництва і експлуатації, охорони пожежної та електричної безпеки енергооб’єктів. Про це йдеться у відповіді ПАТ «Волиньобленерго» на депутатське звернення. Також під спорудою є силові кабелі.

«Землеміром» порушено частини 1, 2 статті 103 Земельного кодексу України (Зміст добросусідства), оскільки, відповідно до протоколу зібрання мешканців відразу п’яти багатоквартирних житлових будинків на вулиці Незалежності (№ 57, 59, 61, 65, 69-А), останні виступили категорично проти встановлення даного павільйону.

Наразі тимчасова контрольна комісія вивчає інші технічні документи по даному об’єкту, до якого має відношення дружина консультанта ковельського міського голови Юрія КонащукаІнна Конащук.