Ковельська прокуратура завдала «потужного» удару по корупції

Керівник місцевої прокуратури Олександр Бабенков, який трудиться у Ковелі з грудня 2015 р., похвалився на шпальтах преси про досягнення своєї установи у першому півріччі 2016 року.

«Упродовж поточного року Ковельською місцевою прокуратурою вживалися заходи щодо протидії корупції», – пише у своїй розлогій статті Олександр Бабенков.

Чого ж конкретного досягли доблесні ковельські прокурори в боротьбі з таким національним лихом, як корупція?

Виявляється, за даними Ковельської ОДПІ, яка встановила недостовірні відомості у деклараціях про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру чиновників ще за 2014 рік(!!!), прокуратура внесла до суду 9 подань щодо порушників букви закону. Покарання за участю прокурорів було дуже «суворе»: 8 осіб відразу усунули виявлені фіскалами порушення чинного законодавства, а одну особу таки вдалося притягнути до дисциплінарної відповідальності.

За звітний період прокуратурою складено аж 2 протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, відповідальність за які передбачена ч.ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП. Це два депутати свідомо голосували за прийняття рішень на користь своїх близьких родичів, тобто тут мова йде про так званий «конфлікт інтересів». Як же покарали обранців громади? Одного оштрафували, а іншого суд звільнив від адмінвідповідальності.

Можливо, місцева прокуратура не там шукає корупцію? Чому побоялась притягнути до відповідальності старшого брата мера міста, голову депутатської комісії з питань ЖКГ, члена провладної фракції ВО «Батьківщина» Геннадія Кіндера, якого «підловили» на «конфлікті інтересів»? Не бачать прокурори й корупції в діях чиновників, які дозволили збудувати за бюджетні кошти дорогу на приватній території між вулицею Сагайдачного та ринком біля вулиці Театральної. Не чують вони й товариство «Каскад», яке відкрито звинувачує у «рейдерстві» мера Олега Кіндера і виграло проти нього судовий процес, але з градоначальника, як з гуся вода. Не в силі прокуратура розслідувати махінації у Ковельській міськраді з документами на землю і корупцію з боку посадовців мерії, а пан Кіндер навіть не може пояснити це шахрайство. Закриють очі й затуляють вуха прокуратори, коли депутати заявляють про фальсифікацію протоколу депутатської комісії…

Це все тому, мабуть, що руки у керівника прокуратури Олександра Бабенкова чомусь ніяк «не доходять» до справжньої корупції…