Суперліга Волині: Розгром у Ковелі та сенсація від Горохова

Черговий тур у Суперлізі Волині подарував найголовніше, найцінніше – те, за чим і приходять на трибуни глядачі. Мова йде про її величність – ЕМОЦІЇ.

Що матч у Ковелі, що два протистояння в Луцьку – все було на найвищому рівні і тримало в напрузі якщо не до останньої секунди, то до останньої хвилини – точно.

«Аперкот» – «Вотранс» – 7:2

А розпочався тур в Ковелі. О 14.00 в місцевій ДЮСШ на майданчик вийшли «Аперкот» та «Вотранс». Інтрига щодо переможця тривала протягом першого тайму та шести хвилин другої половини гри, коли Роман Кузьміч забив четвертий гол своєї команди, – пише ВолиньSport.

А починалося все для гостей досить непогано. Після швидкого обміну голами Олександр Курінов вивів транспортників вперед – 2:1. Але ще до відпочинку тезка лучанина Олександр Портянко з Ковеля рахунок зрівняв.

Все вирішилося у другому таймі. Красиві голи, особливо у виконанні кращого бомбардира «Аперкоту» Івана Данилюка, залітали лише у ворота гостей, котрі не змогли переломити хід поєдинку.

Перемога дозволила ковельчанам наблизитися до «Вотрансу» на відстань 1 пункту та спробувати потрапити до четвірки команд, що візьмуть участь у кубку Суперліги, а за певних обставин поборотися за медалі.

«Комфорт-Сервіс» – «Надія» – 2:4

 

Центральний матч туру в СК «Арена Спорт» зібрав майже повні трибуни в очікуванні битви рівненського «Комфорт-Сервісу» проти діючого чемпіону – клубу «Надія» Хорів. Більшість учасників конкурсу прогнозистів та любителів футзалу ще до початку гри віддавали перевагу підопічним Віктора Ревка, але колектив з сусіднього обласного центру розглядався як гідний суперник, котрий міг би забрати очки у «львівського легіону».

Неприємною новиною для вболівальників «Комфорт-Сервісу» стала травма капітана команди Богдана Новака, котрий навіть не переодягався на гру. Без головного диригента рівненський ансамбль виконавців виглядав злагодженим, але об’єктивно менш креативним, ніж у минулому протистоянні з «агротехами».

В середині тайму «Надія», що домінувала з перших хвилин, після голу Ігоря Кудінова вийшла вперед. А за кілька митєвостей прикра «обрізка» рівненчан дозволила Назару Райша збільшити перевагу.

Ще до перерви «сервісному» Максиму Жилінському вдалося завершити гарну комбінацію влучним ударом та відновити інтригу.

Мінімальна перевага трималася до 44-й хвилини зустрічі, і не зважаючи на позиційні атаки  хорівської команди, призвела до голу в їх ворота – 2:2. Трибуни ожили.  І не дарма, адже в останні хвилини відбувалося все саме цікаве. Глядачі побачили ще два голи. І обидва м’ячі влетіли у ворота рівненчан, ставши переможними для «Надії». Назар Райша оформив хет-трик і зробив хорівський клуб претендентом №1 на перемогу в чемпіонаті.

 

«Кураж» – «Волиньагротех» – 2:2

 

Все буває вперше. Вперше оргкомітет конкурсу прогнозистів не включив до чергового туру матч лучан проти «Куража» з огляду на передбачуваність результату. Вперше дебютант Суперліги з Горохова взяв залікові бали. І вперше в нинішньому сезоні верхню позицію у турнірній таблиці захопила «Надія».

Луцький «Волиньагротех» знав результати конкурентів і виходив на матч з аутсайдером з однією метою – взяти «чергові» 3 очки, аби зберегти гандикап в один пункт перед очним протистоянням за два тижні з «Надією».

Секундна стрілка не встигла зробити повний оберт, як на табло загорілася одиничка під світловим написом «Волиньагротех». Це Дмитро Бурковський влучним ударом закінчив комбінацію партнерів по команді. Дехто з глядачів занудьгував і потягнувся до виходу, мотивуючи: «Все зрозуміло, знову в одну калитку гратимуть..». Можливо вони були відносно праві, адже дійсно певний час атаки накочувалися на захисні редути «Куража», як хвилі в штормовому морі на причальний мол. Але голів до перерви глядачі більше не побачили.

Після відпочинку гра вирівнялася, а на 31-й хвилині стався автогол у ворота луцької команди і почалося саме цікаве, про що можливо пожаліли ті, хто пішов на перекур.

За кілька хвилин «Кураж» був попереду і, не зважаючи на тавтологію, зловив справжній кураж. У повітрі запахло сенсацією – лідер поступається аутсайдеру. Ігор Ніщик зумів зрівняти рахунок, але це був останній успіх «Волиньагротеху» в цій грі. Більше того в останню мить віце-чемпіон міг і програти. Пенальті на останній хвилині матчу взявся виконати автор першого голу горохівчан Юрій Фібіч, але зробив це не вдало. Бойова нічия, в якій лучани втратили стратегічну ініціативу та значно ускладнили виконання завдання щодо перемоги у Суперлізі.