Ковельську «спиртовичку» суд оштрафував на 17 тисяч гривень

Ковельчанка Галина Оксенюк підозрювалась правоохоронними органами в тому, що у березні 2016 року незаконно придбала з метою збуту у невстановленої досудовим слідством особи на території міста Ковеля та зберігала незаконно виготовлені тютюнові вироби, алкогольні напої, спирт етиловий, які не відповідають вимогам Державних стандартів України.

Правоохоронці вилучили 19 060 пачок тютюнових виробів різних торговельних фірм без марок акцизного податку та з марками, 524 півлітрових пляшки горілки та 4 961 літр спирту етилового ректифікованого, інше майно.

Галина Оксенюк не була зареєстрованою як суб’єкт господарювання, не мала відповідного державного дозволу на зберігання та збут алкогольних напоїв, спирту етилового та тютюнових виробів.

Незаконно виготовлені алкогольні напої, спирт етиловий та тютюнові вироби вона незаконно зберігала у Ковелі за чотирма адресами. Вся ця продукція була вилучена 25 липня 2016 під час проведення обшуків працівниками УСБУ у Волинській області.

Дії жінки кваліфіковані за ч. 1 ст. 204 КК України (Незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів).

2 листопада 2016 року прокурор Ковельської місцевої прокуратури Ірина Дикун та підозрювана Галина Оксенюк, за участю захисника – адвоката Миколи Прадищука, уклали угоду про визнання винуватості.

У судовому засіданні обвинувачена просила затвердити укладену між нею та прокурором угоду.

Вироком Ковельського міськрайонного суду дана угода затверджена. Головуючий по справі суддя Микола Миронюк визнав Галину Оксенюк винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, призначивши їй покарання у виді штрафу в розмірі 17 тисяч гривень, стягнувши з неї судові витрати в дохід держави в сумі 10 431,46 гривень.

Частину речових доказів у кримінальному провадженні, а саме: пластикові ємкості зі спиртом, пляшки з горілкою та цигарки, які перебувають на зберіганні в Ковельському МРВ УСБУ у Волинській області, головуючий ухвалив знищити.

При цьому суд повернув обвинуваченій 18 510 пачок тютюнових виробів з марками акцизного податку, що знаходяться в офіційному обігу; 1169 порожніх полімерних та пластикових ємкостей (бочок, каністр та пляшок) від 5 до 200 літрів; 342 пластикових кришки; водяний насос марки «Pedrollo» із шлангом, електричним проводом та вимикачем; електричний насос, прикріплений до дерев’яної табуретки із шлангами та відро з лійкою.