Керівник фракції «Батьківщини» у Ковельраді ледь не побився з головою громадської ради

Балаган трапився на засіданні постійної комісії Ковельської міської ради з питань дотримання прав людини, депутатської діяльності та етики, законності і правопорядку, конфлікту інтересів у присутності секретаря ради Віри Федосюк та журналістів.

Наприкінці засідання голова громадської ради при міській раді Микола Печенюк озвучив свого листа до мера міста Олега Кіндера з проханням затвердити на черговій сесії положення про цей консультативно-дорадчий орган, створений за ініціативою влади. До листа додається саме положення та проект рішення міськради, із зазначенням, що контроль за його виконанням покладається на вищевказану постійну комісію, де головою є Олена Матвійчук. Все це Микола Печенюк здав ще 12 серпня 2016 року начальнику загального відділу міськвиконкому Надії Кончаківській. Оскільки сесія не розглянула дане положення, нині він апелював до секретаря ради.

«Поясність, Віра Іванівна, де знаходяться ці документи?» – запитав Микола Печенюк.

«Не знаю. В мене їх в секретаріаті немає», – відповіла Віра Федосюк.

«Питання це мало бути ще минулої сесії! Оце робота нашої міської ради! Вони не хочуть з нами працювати! З нас дурнів ліплять постійно! Віра Іванівна, ви ж в курсі були! Чому не прийняли? Де Прокопів [заступник міського голови Ігор Прокопів]? Хто з нами повинен співпрацювати?» – допитувався Микола Печенюк.

Пані Федосюк пояснила, що проекти рішень у неї мають бути вже з візами, а пан Печенюк казав, що вона сама і пан Прокопів не хотіли візувати його проект стосовно положення про громраду. На запитання Печенюка: «В чому проблема?», Федосюк сказала, що він здав документ у виконавчий комітет, а треба було в міську раду, хоча кабінет секретаріату знаходиться від кабінету начальниці загального відділу в кількох метрах.

«Віра Іванівна, не робіть з людей дурнів! Я вам ще раз кажу: не ліпіть дурня! Чому ви ігноріруєте громадську раду? Я подам на вас в суд! Як каже Кіндер: «Подайте мене в суд». Подам на вас в суд, як каже пан Косцьов’ят», – «пригрозив» Микола Печенюк.

Замість того, щоб припинити дискусію, Віра Федосюк почала щось там розповідати про структуру влади, з її слів можна було зробити висновок, що виконком є якимсь чужорідним тілом для міської ради. При цьому вона, напевно, зачепила «за живе» Миколу Печенюка, коли сказала, що їй не цікаво, чого той ходить до міського голови і про що він з ним спілкується.

Голова громадської ради піднявся з місця, виступив вперед до президії і «вибухнув»:

«Що ж ви мене, як дурня, посилаєте по всій міській раді?! Я вам що, холуй? Чи холоп? Посилаєте до Прокопіва! Посилаєте то туда, то туда! Ви розберіться, що у вас робиться!»

«Чого ти кричиш?» – рявкнув до Печенюка голова депутатської фракції ВО «Батьківщина» Василь Дудка.

І понеслося…

«Закрий рота!»

«Чого ти кричиш, бл*дь?!»

«Не матюкайся!»

«Чого ти мені хамиш?»

«Я з тобою розмовляю!»

Перебуваючи в стані афекту, Василь Дудка теж зірвався з місця, зробив кілька кроків у напрямку опонента і пройшов би далі, якби не крісло, на якому сидів депутат-«свободівець».

«Нє арі тута!»

«Не арі?!»

«Не арі, су*а!»

«Абнаглєлі вообщє уже! Абнаглєлі!»

«Рот закрой, бл*дь!»

«Закрой! Закрию тобі і Кіндеру разом!»

«Закрий рот!»

«Хамло!»

«Рот закрой!»

«Будь ласка, поважайте один одного!» – інтелігентно спробував вклинитися в перепалку головуючий на комісії з етики Андрій Мілінчук, але брутальні мужики продовжували з’ясовувати стосунки, як виявилось, через даму в президії.

«Жінка перед тобою сидить! Хамиш тут!» – збавляючи «оберти», доводив свою правоту Василь Дудка.

«Жінка? Вона тут працівник, а не жінка! Іздіватися з мене можна?! Скільки можна іздіватися? Совість є в тої жінки?!» – не здавався Микола Печенюк.

І після цього пристрасті враз вщухли. А коли засідання «етичної» комісії завершилося, Печенюк таки «зачепив» Дудку:

«Пан депутат, а чому ви мені так грубите? Яке маєте право?»

«А яке ти маєш право грубити?»

«Я вам грубив? Я з тобою корів не пас, пан Василь. Якщо ти чуствуєш нормально, то ми можемо з тобою в іншому місці десь посперечатися, а не тут. Я тебе не трону», – «заспокоїв» голова громадської ради.

«Я тебе теж», – пообіцяв голова фракції «Батьківщини».