У Ковелі за шахрайство судили уродженця Донбасу

Цей чоловік проходив випробування на посаді дизайнера в магазині ТзОВ «Люкс-Сервіс», прийняв замовлення на виготовлення меблів та попередню оплату від чотирьох громадян на загальну суму 6100,00 гривень, не маючи наміру виконувати замовлення та здавати кошти в касу магазину. Після незаконного заволодіння коштами потерпілих, залишив місце роботи та витратив гроші на власний розсуд.

Аферист є уродженцем міста Дебальцеве Донецької області, який був засуджений у 2008 році Деснянським районним судом Чернігівської області за шахрайство, підроблення документів та печаток, але з іспитовим строком два роки. А за якихось п’ять місяців після вироку ним було скоєно вищеописаний злочин у Ковелі.

Слідство тривало з вересня 2008-го – довгих вісім років! Під варту обвинуваченого взяли лише у липні цього року. В судовому засіданні він подав письмову заяву про застосування до нього положень Закону України «Про амністію у 2014 році». Обставини, які б виключали можливість застосування амністії судом не встановлені.

Ковельський міськрайонний суд визнав шахрая винним, призначивши покарання за сукупністю вироків у виді позбавлення волі строком на 3 роки, але звільнив з-під варти за амністією.