Підприємство «Ковельмолоко» уже перепродали

Про це повідомив голова Ковельської райдержадміністрації Віктор Козак, звітуючи на сесії райради про виконання Програми економічного і соціального розвитку району в минулому році.

«ПАТ «Ковельмолоко» призупинило на сьогодні своє виробництво, але туди вже зайшов інший інвестор. «Ковельмолоко» перепродано і ми надіємось, що вже в цьому році або в наступному воно повинно запрацювати», – сказав Віктор Козак.

Хто став новим власником молокопереробного заводу в Ковелі – наразі невідомо. ПАТ «Ковельмолоко» входив до бізнес-інтересів депутата Верховної Ради України Степана Івахіва – обранця від Ковельщини.

До речі, службовим особам ПАТ «Ковельмолоко» загрожує кримінал за ухиляння від сплати податків на суму майже 20 мільйонів гривень. Про це йдеться в ухвалі Луцького міськрайонного суду від 16 березня 2016 року, – інформує «Конкурент». За даними видання, станом на кінець 2015 року понад 98% акцій ПАТ «Ковельмолоко» належало кіпрській компанії «Бросмонт Холдінгз Лімітед» (Brosmont Holdings Limited). Цей же офшор на початку 2014 року також придбав молочну компанію ПрАТ «Галичина».