У Ковелі орендар стадіону скандалив із суддею міськрайонного суду

Зі слів судді Ковельського міськрайонного суду Єлизавети Агеєвої, протягом десяти років вона займається на стадіоні «Сільмаш» (нині має назву «Верес»), який належить до майна комунальної власності міста та на даний час орендується Юрієм Шлюєвим. Останній здійснив добудову адмінприміщення та облаштував там готель, обмежив доступ мешканцям міста до стадіону, зачинивши центральний вхід.

Як стверджує Єлизавета Агеєва, приблизно на початку березня 2016 року Юрій Шлюєв в присутності інших відвідувачів стадіону влаштував їй публічний скандал з приводу відвідування цієї спортивної арени. Внаслідок таких дій Шлюєва вона разом з другими любителями фізкультури звернулась до депутата Ковельської міської ради щодо порушення орендарем умов оренди майна, відповідний лист подала до місцевого видання.

У травні 2016 року до Ковельського міськрайонного суду надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні про обвинувачення одного громадянина у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження). Потерпілими у кримінальному провадженні визнані троє людей, серед них – Юрій Шлюєв.

Автоматизованою системою документообігу кримінальне провадження передано на розгляд головуючому судді Єлизаветі Агеєвій, якою було заявлено самовідвід з вищенаведених мотивів.

Суддя вважає, що на сьогоднішній день між нею та Юрієм Шлюєвим склались неприязні відносини, вона і надалі буде відстоювати свої права та права мешканців на безперешкодне користування стадіоном. Агеєва говорить, що неприязне ставлення до неї зі сторони Шлюєва, дії останнього щодо обмеження права доступу на стадіон, влаштований ним публічний скандал із нею, письмові звернення щодо захисту порушених прав можуть викликати сумнів у її неупередженості до Шлюєва, який є потерпілим у кримінальному провадженні.

В судовому засіданні суддя Єлизавета Агеєва додатково пояснила, що має намір активно відстоювати права мешканців у взаємовідносинах з Юрієм Шлюєвим.

Потерпілий пан Шлюєв при вирішенні питання про самовідвід поклався на розсуд суду, просив врахувати, що жодних неприязних відносин із суддею Агеєвою у нього немає. Він каже, що дійсно, нею висловлювались незадоволення щодо облаштування додаткового входу на стадіон з протилежної сторони та щодо встановлення графіку роботи центрального входу, мали місце письмові звернення, які розглянуті та йому повідомлено про відсутність порушень умов оренди. Сумнівів у кваліфікованості, об’єктивності та неупередженості судді у нього немає.

Заслухавши думку прокурора Тараса Гуцуляка, вивчивши матеріли провадження, суддя Тетяна Денисюк вважає подану заяву про самовідвід такою, що задоволенню не підлягає. При розгляді даної заяви встановлено, що судового спору між суддею та потерпілим немає, зауваження, висловлені Агеєвою у приватному житті, сприйняті Шлюєвим не вороже. В свою чергу, суддею не заявлено про власне упереджене ставлення до потерпілого, яке могло бути сформоване не на об’єктивному критерії, а на особистих симпатіях або антипатіях. За таких обставин підстави для задоволення самовідводу відсутні.

А тим часом Юрій Шлюєв звернувся до суду з адміністративним позовом до відділу по управлінню майном комунальної власності виконкому Ковельської міської ради про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання вчинити дії. Справу розглядає суддя Тетяна Денисюк. Слухання має розпочатися у середу, 1 червня, о 10-й годині.