Депутата та журналіста з Ковеля не пускали у Рівному на прес-конференцію Тимошенко

Партійні функціонери з ВО «Батьківщина», які організовували у Рівному в конференцзалі готелю «Мир» пресконференцію Юлії Тимошенко, категорично відмовлялися впускати до приміщення депутата Ковельської міської ради з фракції «УКРОП» Володимира Косцьов’ята та спеціального кореспондента волинської газети «Вільна думка» Миколу Силюка, але на собі відчули, які вони ці ковельські «міцні горішки».

Після того, як у фойє Володимир Косцьов’ят пред’явив своє депутатське посвідчення, організатори його не пропустили до зали, хоча він запевнив, що не буде фотографувати та задавати Юлії Тимошенко жодних запитань.

У цей час вестибюлем продефілювала Юлія Тимошенко у супроводі охоронців, народного депутата України Сергія Власенка та політичної челяді.

«Я не хотів її «напрягати», – пояснював Володимир Косцьов’ят, маючи на увазі те, що міг би апелювати до Юлії Тимошенко, яка проходила повз нього, і поскаржитися на докучливих «перевіряльників» коло дверей. – «То що, запитати в Тимошенко? Ви порушуєте мої права, як громадянина України!»

Лідерка «Батьківщини» почала прес-конференцію, а Володимир Косцьов’ят у фойє вже розповідав рівненчанам, як за режиму Януковича він ініціював перейменування Ковелі вулиці на ім’я репресованої Юлії Тимошенко, а потім брався назвати на її честь школу-ліцей, однак обидві ініціативи «похоронила» провладна у Ковельській міській раді фракція ВО «Батьківщина», на чолі з мером Олегом Кіндером. І дуже Володимир Кирилович обурився, що тепер тут, у Рівному, його не допускають на зустріч з Юлею Володимирівною.

«Чого ви провокуєте?» – спробував «відшити»» ковельського депутата від «УКРОПу» партійний функціонер від «Батьківщини».

«Я зараз розберусь, хто тут провокатор! Ви спеціально не пускаєте мене, щоб тим самим «насолити» Юлії Тимошенко!» – обурювався Володимир Косцьов’ят.

Опозиційний до ковельської влади спеціальний кореспондент волинської газети «Вільна думка» Микола Силюк, який прибув до Рівного за завданням редакції, теж марно сподівався потрапити до конференц-зали, бо його прізвища не було у списку акредитованих на прес-конференцію журналістів. На редакційне посвідчення «батьківщинівці» не реагували.

Микола Володимирович кілька хвилин безрезультатно намагався відчинити вхідні двері конференц-зали, бо зсередини їх тримав рівненський депутат Верховної Ради України Микола Кучерук, якого той перед цим фотографував. «Перетягування» дверей закінчилося тим, що Силюк викликав поліцію. За якихось хвилин п’ять приїхали правоохоронці, які зняли конфлікт на відеокамеру та відібрали пояснення на предмет перешкоджання роботі журналіста. Микола Силюк твердить, що тільки після приїзду поліції Микола Кучерук пропустив до залу та вибачився перед ним.

«Я не бачив посвідчення журналіста», – виправдовувався перед поліцією Кучерук, хоч Силюк каже, що посвідчення йому показував.

Разом із Миколою Силюком зайшов до зали і Володимир Косцьов’ят.

«Заходьте, вас пускаємо. «Обласний» вже вибачився перед вами і журналістом», – запросив депутата Ковельради депутат Рівнеради Олександр Курсик.

На той час прес-конференція тривала уже 40 хвилин. Косцьов’ят переконує, що Юлія Тимошенко бачила смикання дверей та прибуття поліції. Після завершення зустрічі з журналістами Юлія Володимирівна пройшла біля Володимира Кириловича і потиснула йому руку.

Наступного дня у Ковелі після покладання квітів до стели пам’яті на честь загиблих учасників АТО міський голова Олег Кіндер перестрів Володимира Косцьов’ята біля «Білого» дому.

«Як там Рівне?» – поцікавився за двадцять метрів до депутата Олег Олексійович, який кудись поспішав на пару з секретарем міськради Вірою Федосюк.

«Вибачився перед мною обласний керівник рівненської «Батьківщини» за те, що не хотіли пускати до Юлії Тимошенко», – відказав Володимир Кирилович.

«А в якості кого ви там були?» – допитувався мер.

«В якості громадянина України», – промовив депутат.