У дворі неподалік Ковельради вночі «виріс» ларьок під магазин

А кіоск з ремонту взуття, який стояв навпроти, невідомі спритники пересунули впритул до трансформаторної підстанції, грубо порушивши норми протипожежної безпеки. Вочевидь, місцевій владі та контролюючим органам на порушення «начхати», бо до тих ларьків має стосунок сам консультант ковельського міського голови Юрій Конащук.    

Мешканці багатоповерхового житлового будинку в самісінькому центрі міста були приголомшені, побачивши вранці у себе у дворі таку «забудову». «Втулити» тут ларька намагалася ще у січні 2015 року дружина Юрія КонащукаІнна Конащук, але жильці категорично виступили проти забудови дитячого майданчика. Здавалось, на тому можна було поставити «крапку», але, як з’ясувалось, від амбітних планів поглинання місць загального користування ніхто і не думав відмовлятися. Забудовники-провокатори діяли, наче злодії, під покровом ночі. Не став їм на заваді й суворий Великий піст.

«Дивіться, що зробили – прохід загородили! Ну, вообщє бєспрєдєл! Доріжки від нашого будинку тут вже нема. А той кіоск вночі поставили за метр від підстанції. Це ж десять метрів має бути! Бєспрєдєл!» – обурюється мешканець багатоповерхівки.

«Скажіть, як могли закрити підхід до щитової?! Вранці нас тут було багато людей. Зараз трохи порозходились. Торік теж хотіли поставити кіоск. Ми тоді проводили збори, ходили на сесію міської ради, де нас запевнили, що нічого не буде. А тут у чотири години ночі, коли люди всі спали, вони тихенько поставили», – додає його сусідка.

«Найголовніше те, що дозволу на встановлення кіоску жителі наших будинків не давали! При Януковичу такого не було. Це ж треба було до цього всього добре підготуватися», – наголошує чоловік.

«Вам відомо, хто є власником цього кіоску?» – цікавимось у людей.

«Так, відомо. Це – дружина Конащука – консультанта мера Олега Кіндера. Це її ларьок. Вона і ставила, бо приїздила сюди колись. Ми з нею розмовляли тоді. Вона сказала, що ми її обідили, але ніхто її не обіжав. Це вона нас обідила, всіх жителів цього будинку. Прибудинкову територію влада нам «врізала». Хто це може так зробити?! Земельний відділ, архітектура… Кіндер до людей відноситься, не як до людей. Якщо цей кіоск не приберуть, то ми влаштуємо акти непокори біля «Білого» дому. Перекриємо вулицю Незалежності. І будемо звертатися у Київ на телебачення. Будемо дзвонити на передачу «Дістало!» Ми не зупинимося!» – впевнено говорить мешканка.

«У четвер ми підемо на сесію міської ради. Всі підемо, але воно тут працювати не буде, бо це – бєспрєдєл. Треба Віктора Федоровича з Ростова привозити, то буде лучше, чим ця кліка, що сидить», – підвів риску її сусід.