Ковельчанам розкажуть про бюджет

0

 

У Ковелі, 27 липня 2018 року, з 11:00 до 15:00 Волинська обласна громадська організація «Центр Правової Допомоги» проведе вуличну акцію «Впливай на бюджет свого міста!».

Захід відбудеться на площі Героїв Майдану, ‒ повідомляють у прес-службі Ковельської міської ради.

Метою акції є підвищення поінформованості та привернення уваги мешканців м. Ковеля до проблем місцевих бюджетів, а також спонукання місцевої влади до підвищення прозорості бюджетного процесу та участі в ньому громадськості.

В ході здійснення акції буде проведено:

‒ інформування ковельчан з основних питань місцевих бюджетів та результати першої в Україні комплексної оцінки місцевої соціально-економічної та бюджетної політики 17 українських міст (за методикою ПУД – публічність, участь, доброчесність). Всі зацікавлені містяни зможуть отримати буклети «Де твої гроші в місцевому бюджеті?» та Пам’ятку «Як контролювати свої гроші в місцевому бюджеті: 10 порад для активних мешканців», а також особисті консультації та роз’яснення стосовно місцевих бюджетів від активістів організації.

‒ залучення ковельчан до участі в бюджетному процесі. Зокрема, жителі міста зможуть заповнити форму бюджетної пропозиції до бюджету міста Ковеля 2017 року. Діапазон пропозицій до бюджету може бути широкий – ремонт дороги, встановлення освітлення чи дитячого майданчику на конкретній вулиці чи дворі, організація тематичного фестивалю для туристів, проведення заходів з популяризації енергозбереження тощо. Всі зібрані таким чином пропозиції містян будуть систематизовані та у формі звернення громадян скеровані до Ковельської міської ради.

Організатори акції закликають долучитись до її проведення всіх активних жителів міста, представників громадських організацій та активістів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *