У Ковелі за отримання хабара «відмазали» від криміналу директора техшколи

У Ковелі за отримання хабара «відмазали» від криміналу директора техшколи

Ця пригода з директором Ковельської технічної школи Товариства сприяння обороні України Валерієм Борзовцем трапилася ще три роки тому.

Як свідчать матеріали кримінальної справи, 19 лютого 2013-го у робочий час – об 11 годині 07 хвилин, – перебуваючи в своєму службовому кабінеті, що знаходиться на другому поверсі приміщення Ковельської ТШ ТСОУ, діючи умисно, з корисливих спонукань та з метою особистого незаконного збагачення, Валерій Борзовець отримав від фізичної особи хабар у розмірі 500 (п’ятсот) доларів США за видачу свідоцтва про закінчення навчального закладу з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв, необхідного для отримання права на здачу іспитів у реєстраційно-екзаменаційному підрозділі Державтоінспекції та в подальшому посвідчення водія на право керування транспортними засобами категорії «СЕ», без фактичного проходження самої перепідгтовки та здачі у навчальному закладі відповідних іспитів за наслідками її проходження.

Відповідно до наказу № 47 від 17 грудня 2012 року, пан Борзовець був членом Державної кваліфікаційної комісії для визначення рівня знань та навиків слухачів, яка здійснює прийом іспитів у слухачів після закінчення підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв у Ковельській ТШ ТСОУ.

Слідство «маринувалося» довгих три роки. І ось заступник начальника відділу прокуратури Волинської області, якою керує Дмитро Чепіжак, вніс на розгляд Ковельського міськрайонного суду клопотання про звільнення Валерія Борзовця від кримінальної відповідальності, передбаченої частиною 1 статті 368 КК України, у зв’язку із закінченням строків давності притягнення особи до кримінальної відповідальності.

У судовому засіданні прокурор Олександр Мотрунчик підтримав внесене ним клопотання про звільнення підозрюваного від кримінальної відповідальності.

Підозрюваний Валерій Борзовець в суді повністю визнав свою вину, щиро розкаявся та підтримав подану ним письмову заяву про звільнення його від кримінальної відповідальності.

«Крім повного визнання своєї вини підозрюваним Борзовцем Валерієм Яковичем, його винуватість у скоєнні інкримінованого йому діяння доведена також матеріалами кримінального провадження №12013020020000105, фактичні обставини щодо яких не оспорюються учасниками кримінального провадження; дії підозрюваного Борзовця Валерія Яковича, які виразились в отриманні ним, як службовою особою, хабара за виконання чи невиконання в інтересах того, хто дає хабара, дії з використанням свого службового становища, вірно кваліфіковані за ч.1 ст.368 КК України», – йдеться в судовій ухвалі.

Суд, заслухавши думку прокурора та підозрюваного, вивчивши матеріали справи, прийшов до висновку про підставність заявленого прокурором клопотання. Крім того, за місцем роботи директор техшколи «характеризується виключно позитивно». Запобіжний захід відносно нього не обирався. Судові витрати та речові докази у даному кримінальному провадженні відсутні. Ото-то «розклади»! А куди ж поділися п’ятсот доларів США? Коли це вони перестали бути речовими доказами, і в чиїх кишенях осіли?! Але в суді такі питання уже мало кого хвилювали.

Головуюча по справі суддя Олена Восковська ухвалила: звільнити Валерія Борзовця від кримінальної відповідальності, а саме провадження відносно нього – закрити.

Браво ковельській всепрощаючій Феміді! Віват доблесним волинським прокураторам! Це ж вам не якусь там бабцю судити за продані огірки, чи помідори у Ковелі на Привокзальній площі. Журналісти нашого видання і не сумнівалися у такому «фіналі» кримінальної справи. Адже, дружина Валерія Борзовця – Світлана Борзовець працює не де-небудь, а в Ковельській місцевій прокуратурі і часто виступає у судах в іпостасі прокурора, підтримуючи державне обвинувачення у кримінальних провадженнях. Як це ще не потрапили до буцегарні самі оперативники, які затримали директора на хабарі?!