Мер Ковеля сумнівається в інтелектуальних здібностях деяких міських депутатів (ВІДЕО)

Четверте пленарне засідання Ковельської міської ради було багатим на різні «сенсації», виголошені у мікрофон сесії. Не став винятком і мер Олег Кіндер, який завершив зібрання представницького органу міста власними кострубатими «моралізаторськими» роздумами. Варто зауважити, що у промові він звертався до депутатів міськради.

«Амбіції – це хороша штука. Коли ви були в рангє опонентів, як і сьогодні тут говорять: «А ми опозиція до влади». Опозиція до якої влади? До міста? Чи до людей, які живуть в місті? То ваша риторика абсолютно була тоді інша. Тому що, коли ви виступали з якимись своїми питаннями, ви піднімали проблему, більше це було в розрізі політичних заяв. Передвиборча кампанія, а от є моменти, що нас оберуть депутатами міської ради. А далі ми – за справедливість. Тоєсть. Ну, а далі що? Обрали депутатами міської ради і ви на багато речей почали дивитися абсолютно по іншому», – ділився думками Олег Кіндер.

Чим далі, тим міський голова «глибше» «орав» тему честолюбства і депутатства.

«Ваші амбіції – це є добре. Це є абсолютно нормально. Тоєсть, абсолютно нормальна реакція на те, що вам хтось прийшов і щось розказав. Я неодноразово говорив депутатам і попередніх скликань, що у мене є прохання особисто до вас – розібратися у ситуації. Не з амбіцій. Не з того, що вам прийшла і розказала одна людина. Да? Будь-якої правди, будь-якої палки є дві сторони. І однобічне висвітлення інформації воно не є справедливе, тому що ви бачите тільки одну сторону медалі. А другу сторону ви хочете почути?» – повчав Олег Олексійович.

І висловив ще чергове прохання: «Коли ви приходите, або піднімаєте якусь проблему, самі особисто розберіться в тій проблемі, тому що є певні ваші звернення, де я читаю. Ну, ви знаєте, звернення на рівні дисертації, або кандидатської. Де я сижу, знаючи людину, і знаю, що напевно певна людина, яка поставила чисто підпис, п’ятдесят процентів слів, які в тому зверненні, вона сама вперше у житті чула. Розумієте що? Те, що це так є, ну воно так є».

А просьба була такою: «В тих питаннях, які ви піднімаєте, я, чи органи місцевого самоврядування, будь-який відділ, хтось хоч раз сказав, що ні? Давайте будемо розбиратися. Це для загального блага. Для того, щоб в місті були добрі дороги, щоб заробітну плату працівники профучилищ отримували. Хтось сказав, що ні? Але тут раз – і вже озвучено, що Кіндер за те, щоб позакривати профучилище. А хтось десь чув, щоб я це казав?»

І справді – Олег Кіндер таких гучних публічних заяв щодо закриття закладів професійно-технічної освіти не робив. Втім, тут треба процитувати міського голову, нагадавши його ж слова-«стрибунці», які рвонули в інформаційне поле 14 січня цього року на засіданні виконкому Ковельської міської ради.

«І самий основний момент в частині необхідності цих двох об’єктів. Ну, наприклад, якщо ми говоримо за перший і другий профтехучилища, то ми говоримо: кого вони випускають і для кого воно потрібні», – «ощасливив» професійну освіту Олег Олексійович, поблискуючи золотом свого модного годинника «Vacheron Constantin».

Тепер виходить, що ковельський мер відмовляється від своїх слів! Ну, як же так, пане Олеже?! І не соромно?

«Я навпаки говорив: давайте витримаєм. Давайте приймимо рішення. Давайте якусь дію, але аргумент. А вийти гарно поговорити. Да? Гарно на публіку. Ну, вибачте мені. Для кого? Ми тут сидимо всі для того, щоб аргументовано… аргументовано, я ще раз говорю, приймати рішення. І не… одні рішення для одних, а другі рішення – для других. Так не може бути приймацця. Із-за чого, якщо ми говоримо, то аргумент не в частині того, що…», – переконував Олег Кіндер.

Але так і не закінчив думку, «перескочивши» на інші популярні теми – «дерибану» землі та корупції. І тут теж, так би мовити, дав «жару».

«А земельний «дерибан». А це про що мова йде? А то всі говорять. А ви знаєте, як це пафосно, гарно для людей? Те, що я неодноразово говорив. У нас в Україні корупція. Поголовна корупція! Почекайте! А хто корупціонер?» – допитувався ковельський градоначальник.

«Ми», – почувся тихий жіночий голос із залу.

«О! Абсолютно правильно ви сказали. Ми! Із-за чого, а ми з вами хто? Ми сьогодні депутати, шановні, влада є. Це не з пафосних отих промов передвиборчих. А ми сьогодні всі є влада. Ми разом з вами: законодавча, виконавча. І ми сьогодні несемо відповідальність абсолютно за все в місті Ковелі. Тому що сьогодні по прийняттю наших рішень відбувається, або не відбувається, і фінансування тих самих профосвіти, і медицини, і охорони здоров’я, і все остальне», – «микав» до депутатів міський голова.

З так і не розкритої теми корупції він знову «перескочив» на фінанси, які «співають романси».

«І коли я сказав, або десь зауваження зробив члену бюджетної комісії: приймаючи рішення, в якому зацікавлені, або вирішуючи питання по фінансуванню, наприклад, якоїсь проблеми, ми повинні не однобоко підходити до цього. А ми в широкому спектрі повинні підходити, тому що за рішенням якимсь, де ми маємо ну, будемо говорити, фінансування чогось. Да? На якусь суму. А скільки ми вирішуємо питання? Скільком чоловік? Там сто чоловік, чи двісті чоловік. А 70 тисяч всіх остальних мешканців Ковеля, що повинні бути в чомусь обмежені? Ні», – твердо мовив Олег Кіндер.

І висловив нове прохання до депутатів міської ради.

«Із-за чого в мене прохання. Будь ласка, всі разом. Ми всі разом для того, щоб місто Ковель розвивалось, щоб був спокій в місті Ковелі і вирішуємо питання і проблеми всі разом. Не може бути, що один вирішує, а другий сидить в стороні, або із-за угла виглядає: а якось воно там вирішиться, або чим гірше в місті Ковелі, тим нам краще, бо це гірше для Кіндера. Почекайте! Для ковельчан гірше. Для кого що робим? Для ковельчан. Із-за чого ми всі говоримо, що ми обрані для територіальної громади, для розвитку нашої територіальної громади і для вирішення всіх питань і проблем у місті Ковелі», – поставив «крапку» Олег Олексійович.