Ковельська влада маніпулює з гаражами

На черговій сесії Ковельської міської ради влада хоче надати ковельчанину Геннадію Кравчуку шляхом обміну комунальний гараж, який перебуває на балансі підприємства теплових мереж «Ковельтепло» і знаходиться у Ковелі на вулиці Заводська, 27-А. У той же час із власності цього пана підприємству перейде частина гаражного приміщення на вулиці Відродження, 12-Б. 

По-перше, варто наголосити, що Геннадій Кравчук є майстром місцевого РЖКП №2 і доводиться зятем депутата Ковельради від ВО «Батьківщина», голови постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господасртва Геннадія Кіндера. Він запам’ятався під час грудневої скандальної сесії ради тим, що заходився кулаками «ламати» опонентів міського голови, а мер Олег Кіндер вперто не звинувачував свояка у провокації чи хуліганстві.

По-друге, такий обмін є протиправний, оскільки, згідно пункту 5.12 наказу Міністерства охорони здоров’я України № 653 від 31 серпня 2009 року «Про затвердження Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів», у санітарно-захисній зоні котельні можуть бути розміщені тільки об’єкти, пов’язані з обслуговуванням даної котельні. І про це дуже добре знає директор ПТМ «Ковельтепло», депутат Ковельради від ВО «Батьківщина» Володимир Бойко.

До речі, у переліку об’єктів комунальної власності міста Ковеля, приватизованих у 2011-2014 роках, значиться, що частина гаражного приміщення на вулиці Відродження, 12-Б, площею 25,5 квадратних метрів, приватизовано шляхом викупу малим підприємством «ПМК», яке належить Геннадію Кіндеру, всього за 7752 гривні. Суб’єктом оціночної діяльності виступив Олег Янчук. Висновок про вартість майна було затверджено рішенням виконкому Ковельської міської ради № 471 від 18 листопада 2011 року. Вже через рік, а саме 13 грудня 2012 року, Геннадій Кіндер продає Геннадію Кравчуку отих 25,5 «квадратів» за 6474 гривні. Таку ринкову вартість встановив той самий Олег Янчук.

То звідки ж тепер взялася «ринкова вартість» гаража у 110 222,00 гривень? Чи оцінювач Олег Янчук свідомо занизив ціну? І що це взагалі за такий «шахер-махер»?

Цікаво, що інший гараж, площею 35,3 квадратних метрів на вулиці Відродження, 12-Б, орендувала підприємець Олена Лисакова, яку влада звідти фактично витурила. Матеріалами судової справи стверджується і місцевим судом правомірно встановлено, що Олена Павлівна була позбавлена можливості користуватися орендованим майном. Так, згідно акту обстеження нежитлового приміщення на вулиці Відродження, 12-Б від 16 квітня 2013 року встановлено, що «дане приміщення прибудоване до котельні по вулиці Заводській, 27-А та використовується підприємством [ПТМ «Ковельтепло», – ред.] для виробничих потреб – встановлення когенераційної установки. Під час обстеження території за даною адресою та вул. Відродження, 12-Б – гаражного приміщення виявлено не було, натомість внаслідок реконструкції на місці будівлі гаража знаходиться будівля когенераційної установки.

Якщо депутати Ковельської міської ради, всупереч Державних санітарних правил, таки нададуть дозвіл на обмін гаражами, то ця справа може опинитися у правоохоронних органах.