Прокурорські «любі друзі»: Лопоха ‒ кум Гіля, ‒ ЗМІ

Якщо трохи вивчити родинне дерево волинських прокурорів, можна знайти цікаві зв’язки з людьми, які перебували чи досі перебувають у владних і депутатських кріслах.

Розібратися в прокурорських зв’язках Волині спробувала спільнота соцмережі Facebook «Прокурорська правда», ‒ пише Волинське Агентство Розслідувань.

Так, як йдеться в публікації, Дмитро Чепіжак, прокурор Волинської області – син директора департаменту рослинництва Genero Group Миколи Чепіжака. Чепіжак-старший – земляк Петра Порошенка, вніс вагомий внесок у розвиток АПК України і пов’язаний з бізнесом президента, – стверджують автори публікації.

Олег Корецький, перший заступник прокурора Волинської області – чоловік Вікторії Корецької, судді Ківерцівського районного суду Волинської області; син Павла Корецького, голови правління сільськогосподарського кооперативу «Батьківщина», депутата Турійської районної ради; кум Андрія Козюри, директора юридичної компанії «Ліга права», депутата Луцької міської ради.

Сергій Масалов, прокурор Луцького району Волинської області – кум Андрія Гіля, екс-прокурора Волинської області; брат Володимира Масалова, екс-голови Рожищенської райдержадміністрації; дядько Андрія Масалова, працівника Рожищенського райвідділу МВС. «Масалов – доларовий мільйонер, власник двох десятків квартир і будинків в Луцьку, монополіст видачу будь яких дозвільних документів автомобілістам в трьох районах області, контролює МРЕВ Ковеля, Камінь-Каширського, Любомльського та Луцького районів», – заявляють автори допису.

Микола Андрейцев, прокурор Іваничівського району Волинської області – кум Сергія Масалова, прокурора Луцького району Волинської області. Цікаво, що Андрейцева в 2009-му році в Луцьку затримувало СБУ за підозрою в корупції

Сергій Веніславський, прокурор Камінь-Каширського району Волинської області – брат Вадима Веніславського, колишнього заступника прокурора Волинської області.

Василь Лопоха, Ковельський міжрайонний прокурор Волинської області – кум Андрія Гіля. Як і Масалов, Лопоха – вихованець Гіля, учасник і помічник у всіх його корупційних схемах, – кажуть автори публікації.

Олександр Шпота, прокурор міста Нововолинська – чоловік Марти Шпота, начальника другого відділу Державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції.

Іван Касарда, прокурор Рожищенського району – син Валентини Касарда, депутата Волинської обласної ради від БЮТ.

Публікація матеріалів Kowel.com.ua на інших ресурсах та в ЗМІ дозволяється за умовою розміщення прямого, не закритого від індексації гіпер-посилання з назвою джерела, безпосередньо в тексті не нижче 2-го абзацу. У разі порушення вимог до публікації, редакція Сучасного сайту міста Ковеля залишає за собою право відстоювати свої права у правоохоронних та інших органах відповідно до чинного законодавства України.