Вчителька з Ковеля стала учасником телепрограми «5-го каналу»

Вчитель-методист Ковельської міської гімназії, «Відмінник освіти України» Людмила Барановська, яка викладає українську мову і літературу, стала учасником програми «Єдина родина» «5-го каналу».

Як розповіла Людмила Леонідівна в інтерв’ю газеті «Вісті Ковельщини», до Києва її запросила колишня учениця – випускниця гімназії 2007 року Надія Голядинець, яка після закінчення факультету журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка працює на «5-му каналі» редактором програми «Єдина родина». Телевізійну передачу записали до Восьмого березня, присвятивши жінкам, які виконують свій громадянський обов’язок, підтримуючи конкретними справами чоловіків, що ведуть боротьбу з агресором.

«Мала за честь бути поруч із вдовою героя-«афганця». Боєць загинув під Іловайськом, а дружина продовжила його справу, утворила Фонд підтримки солдатів. Вразила мене Маруся Звіробій – командувач полігону під Києвом, на якому відбувається підготовка добровольців. Небезпечну і важку місію взяла на себе Оксана Білозір. Відома співачка організовує звільнення наших хлопців з полону «кадирівців». Не залишила нікого байдужим мужня жінка-інвалід, яка після ДТП залишилася без ніг, а сьогодні демонструє приклад високої сили духу пораненим, скаліченим воїнам.

Заслуговують на вдячність та повагу жінки з «Кухарської сотні», котрі у вільний від роботи час на домашніх кухнях готують овочеві набори для борщів у польових умовах», – говорить Людмила Барановська.

На запитання газети: «Яку позицію на програмі ви озвучили?», Людмила Леонідівна відповіла: «Моя особиста позиція – «Час слів минув, настав час діяти». Тож у ході програми я розповідала про те, як спільно з учнями підтримуємо дух наших героїв. Разом з гімназистами організували флешмоб «Любіть Україну», акції «Подаруй долоньку тепла солдатові», «Лист-мрія на фронт», «Міцний горішок», «Цукеркове намисто», «Лимонний смайлик», «Голуб миру». Ми підтримуємо бійців 95-ї аеромобільної бригади. Воїни з-під селища Піски, що біля Донецького аеропорту, передали моїм учням український прапор із своїми підписами. Діти плакали, кожен хотів торкнутися його. Ось так виховується справжній патріотизм не на словах, а на ділі. Я вчу своїх дітей молитися щовечора за життя солдатів та за свободу України».

Людмила Барановська переконана: молоде покоління – це дієва патріотична сила, яка вміє згуртуватися, щоб Україну перетворити на єдину родину. А програма «Єдина родина» за її участю вийде в ефір «5-го каналу» в неділю, 8 березня, о 16 годині 10 хвилин. Не пропустіть!