На головному стадіоні Ковеля знищили футбольне поле

Не витримав навантажень новий газон стадіону «Верес» через те, що тут проводиться забагато футбольних матчів.

«Подивіться по стадіону «Верес». Поле вгахали!?» – сказав на нараді ковельський міський голова Олег Кіндер, звертаючись до свого «профільного» заступника Ігоря Прокопіва та відділу, який відповідає за фізичну культуру та спорт.

За словами Прокопіва, «вони підсівають і піскування зроблять»…

«Так не можна! Один стадіон і туда все, і так запустили. В суботу я дивився те поле. Ну, з поля зробили я навіть не знаю, як це назвати. Так не можна! Будемо по ямах ходити? Наскільки я знаю, агрономи за голову схватилися, сказали, що треба все зрізати і пересівати по новому. Витягували це поле, як могли витягували. Витягли на нормальний рівень і нагрузку таку дали, що… », – обурювався Олег Кіндер

Як твердить Ігор Прокопів, в тиждень на стадіоні було три матчі, а іноді – три за один день.

«По три ігри вдень! Так не можна робити! Скільки туда грошей, скільки труда, скільки всього зробили і просто знищили!» – не приховував емоцій мер міста.

За офіційними документами ця спортивна арена значиться стадіоном «Сільмаш», цілісний майновий комплекс якого перебуває у власності територіальної громади. Усе майно стадіону, в тому числі й футбольне поле, з 15 травня 2003 року надано в оренду підприємцю Юрію Шлюєву, який умудрився збудувати тут приватний готель «Comfort».

Під час оренди Шлюєвим стадіону, який змінив назву на «Верес», місцева влада неодноразово скеровувала сотні тисяч бюджетних гривень на різні роботи на цьому об’єкті, який в платіжках значився «Сільмашем», покращуючи народне майно. Чи обліковувались такі інвестиції міста в цілісний майновий комплекс стадіону «Сільмаш», як покращення? Чи, може, «Вересу»? Попри те, що договором оренди здійснення поточного ремонту приміщень віднесено до обов’язків орендаря, у травні 2016 року щедрою рукою управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства, яким тоді керував давній кіндерів протеже Віталій Донець, майже 120 тисяч бюджетних гривень «перекинули» орендарю Шлюєву.

Чи не пов’язано це з тим, що заступник міського голови Ігор Прокопів та керуючий справами виконкому Володимир Бойко, за інформацією ЗМІ та багатьох ковельчан, є креатурами бізнесмена Шлюєва?