У ковельських маршрутках учасники бойових дій їздитимуть безплатно

У Ковелі воїни, які мають УБД, їздитимуть в громадському транспорті безплатно.

Про це повідомляють у прес-службі Ковельської міської ради.

Зокрема, про це йшлося під час зустрічі з перевізниками в стінах мерії. У міськраді нагадали, що частині перевізників компенсовують гроші за пільгові перевезення з міського бюджету. Крім того, у Ковелі також діють угоди, згідно з якими безплатно та бездотаційно перевозять по місту двох пасажирів, які мають на це право.

За твердженням члена правління Ковельської міськрайонної ГО учасників АТО Андрія Панасюка, водії часто відмовляють їм в цьому. На його думку, розв’язати цю проблему можна, надавши учасникам АТО адресну грошову допомогу.

Тож, підприємцям запропонували укласти усну щодо безплатного проїзду учасників АТО. З водіями повинні провести роз’яснювальну роботу, аби ті толерантно ставилися до пасажирів пільгових категорій.

Усі підприємці погодилися забезпечити безплатний проїзд учасників АТО на міських маршрутах. Також вони рекомендували бійцям, у разі нечемної поведінки водіїв, одразу звертатись до перевізника (контактні дані розміщені в салоні автобуса) або у відділ економічного розвитку та торгівлі виконавчого комітету Ковельської міської ради.