«Каскад» виграв суд в генерала Грушовінчука (ВІДЕО)

У жовтні наше видання розповідало про резонансний випадок, коли директор ковельського товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційне підприємство «Каскад» Володимир Пархонюк не допустив працівників ДСНС до проведення перевірки на своєму підприємстві.

Все почалося з того, що ковельчанин Сергій Нагорник звинуватив начальника управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Волинській області генерала цивільного захисту Володимира Грушовінчука в тому, що той свідомо «кришує» «Каскад», написавши скаргу голові Держслужби Миколі Чечоткіну. Детальніше про кляузу Нагорника і факт не допущення посадовців ДСНС до перевірки можна почитати у статті «Дон Педро» з Ковеля вважає генерала Грушовінчука «кришувальником»?».

Управління ДСНС оскаржило дії Володимира Пархонюка у Волинському окружному адміністративному суді. Головуючий по справі Андрій Ксензюк залучив Сергія Нагорника до цієї справи в якості учасника на стороні ДСНС. Інтереси «дона Педро» представляв недешевий приватний адвокат із Луцька Володимир Хохлов, відомий в певних колах на прізвисько «почтальйон», як каже Володимир Пархонюк. Представник управління ДСНС Сергій Мірочнік був не проти такого залучення. Хохлов підтримав заяву свого довірителя і зайняв місце поруч із Мірочніком. Виглядало таке «сусідство» на одній лавці доволі дивно: клієнт Хохлова по суті облив брудом генерала Грушовінчука, але це не завадило їм на суді зайняти спільну позицію.

На судовому засіданні Мірочнік не зміг відповісти на конкретні запитання Пархонюка. Представник ДСНС настільки вник в інтереси третьої сторони, що відповідь на чергове питання головуючого просив переадресувати Хохлову, назвавши його представником, що викликало неабияке здивування судді Ксензюка.

«Усе це брехня, що приміщення «Каскаду» – вибухонебезпечне, що є самочинна добудова. Є справа у господарському суді. Ми виграли всі судові інстанції. І Хохлову це добре відомо, а Нагорник продовжує писати брехливі «пасквілі»… Мене вже від нього нудить! Це черговий «наїзд» на мене та намагання того ж таки Нагорника використати державну установу у власних інтересах, як це не так давно йому вдалося з Кіндером – аналогія стовідсоткова!», – переконаний Володимир Пархонюк.

Головуючий оголосив у судовому засіданні перерву і витребував матеріали останньої планової перевірки пожежниками підприємства «Каскад». Наступного разу ковельський адвокат Геннадій Півень, який представляв інтереси «Каскаду», зачитав свої додаткові заперечення, в яких більш обґрунтовано зупинився на порушеннях працівниками управління ДСНС чинного законодавства при спробі провести перевірку.

Після цього відбувся несподіваний для суду та учасників процесу крок Володимира Пархонюка, який озвучив заяву про відвід судді Андрія Ксензюка. Мовляв, позов ДСНС – безпідставний, суддя мав би відразу повернути недолугу позовну заяву, а замість цього, без належного обґрунтування, ще й  залучив до справи Нагорника. Головуючий відхилив клопотання про свій відвід. Заслухавши додаткові заперечення Пархонюка та пояснення Хохлова, він, зрештою, виніс рішення – відмовити у позові.

Окрім цього, суд постановив стягнути на користь «Каскаду» за рахунок бюджетних асигнувань Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області 3700 гривень, понесених витрат на правову допомогу.