Забудовник у Ковелі біля водосховища не хоче напруги з громадою

Представники громадськості виступають категорично проти того, щоб місцева влада надала дозвіл лучанину Володимиру Гопанчуку на виготовлення детальних планів території поблизу ковельського водосховища. Про це йшлося на засіданні громадської ради при Ковельській міськраді.

«Вчора відбулося засідання громадської ради, на якому був присутній представник від Гопанчука по розробці детальних планів території вулиці Воля, та зі сторони вулиць Підколодного та Зеленої. Не дійшли до згоди по цих питаннях і він, щоб не було напруги, хоче узгодити максимально цю інформацію, що люди були проти. Є заява про те, що він просить зняти з розгляду сесії ці два питання», – проінформувала на колегії міської ради головний архітектор міста Людмила Мурай.

Колегія одноголосно підтримала цю пропозицію і зняла резонансні проекти рішень з порядку денного сесії, яка має відбутися у четвер, 24 листопада.

У жовтні на своєму засіданні Громрада вирішила рекомендувати владі не надавати дозволу на внесення запланованих змін до поданих детальних планів територій, заборонити будівництво в прибережній зоні річки Турія, а також розробити план заходів для повернення вказаних земельних ділянок громаді.