На ковельському полігоні ‒ навчання винищувачів

У вівторок, 22 листопада, на Луцький військовий аеродром прибули вісім легких фронтових винищувачів МиГ-29.

Про це повідомляють у спільноті Організації Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ» у Вконтакте, ‒ пише Район.Луцьк.

На навчання прибули льотчики зі складу 114-ї (аеродром Івано-Франківськ), 40-ї (аеродром Васильків у Київській області) та 204-ї (виведена з аеродрому Бельбек в Криму на аеродром Кульбакіно (Миколаїв)) бригад тактичної авіації.

За попередніми даними, гості пробудуть у Луцьку тиждень. За цей час на авіаційному полігоні Повурськ у Ковельському районі екіпажі винищувачів відпрацюють перехоплення повітряних цілей та умовні пуски ракет класу «повітря – повітря» по них. Також відбудуться практичні бомбометання, пуски некерованих авіаційних ракет і стрільби з авіаційних гармат по наземних цілях. До слова, усі борти, які прибули на Луцький військовий аеродром, несли на зовнішніх крилевих підвісках блоки некерованих авіаційних ракет.

Також екіпажі винищувачів вчитимуться працювати з незнайомого аеродрому і вивчатимуть новий для себе район польотів. Варто зазначити, що нещодавно під час чергових планових навчань російські стратегічні бомбардувальники та ракетоносці зі згоди керівництва Білорусії пройшли в повітряному просторі сусідньої країни вздовж українсько-білоруського кордону, де відпрацювали умовні пуски крилатих ракет по стратегічних об’єктах на території Волині, Рівненщини та Львівщини. Тому вивчення Волинського регіону для льотчиків винищувальної авіації є вкрай необхідним.

За попередньою інформацією, льотні зміни плануються на 24 і 25 листопада. Під час польотів також можливе відпрацювання екіпажами винищувачів фігур складного та вищого пілотажу над Луцьким військовим аеродромом.