Шахраї видурили у ковельчанки майже 14 тисяч гривень

Жінка перебувала на роботі, коли в обідню пору до неї на мобільний телефон подзвонив невідомий чоловік, який українською мовою назвав її по імені та по батькові, представившись працівником «Приватбанку».

Він сказав, що з її кредитної картки «Приватбанку» вже двічі намагались зняти грошові кошти, начебто розрахуватись за придбання пральної машинки, тому потрібно зняти всі гроші, а саму «кредитку» – заблокувати.

Довірившись співрозмовнику, ковельчанка пішла до магазину «Квартал», який знаходиться у Ковелі на вулиці 40 років Перемоги, де за вказівками з телефону зі своєї кредитної картки через термінал поповнила рахунок чужого мобільного номеру на 992 гривні. Після цього, продовжуючи розмову, вона перейшла до банкомату на вулиці Володимирській, 87, з якого за декілька операцій зняла 13 000 гривень. Сліпо виконуючи «настанови», потерпіла зайшла до супермаркету «Укроп», що теж на Володимирській, і через термінал за 13 операцій переказала всі зняті кошти на вказані шахраєм мобільні номери.

Коли гроші їй назад не повернули, а мобільний номер, з якого телефонував «працівник» з «Приватбанку», відразу вимкнувся, вона зрозуміла, що її обманули, і звернулась до Ковельського відділу поліції.

Як твердять правоохоронці, проведеними оперативно-розшуковими заходами встановити осіб, причетних до злочину, не виявилось можливим.